Acasă Actualitate Duminică specială pentru ÎPS Ioan Mitropolitul Banatului şi pentru enoriaşii din Sânnicolau...

Duminică specială pentru ÎPS Ioan Mitropolitul Banatului şi pentru enoriaşii din Sânnicolau Mare

2059
DISTRIBUIȚI

Moşii de Toamnă, care au reînnodat legăturile dintre noi şi străbunii plecaţi, deschid calea spre Postul Naşterii Domnului, care va începe săptămâna viitoare, când se cuvine să fim mai buni cu semenii noştri.

În această atmosferă, enoriaşii ortodocşi din Sânnicolau Mare au avut bucuria de a-l avea alături, duminică seara, pe ÎPS Ioan Mitropolitul Banatului, care a vrut să-şi exprime, din nou, recunoştinţa pentru cei care cinstesc biserica strămoşească.

Cu multă pioşenie, Înaltul ierarh a venit între credincioşi pentru a sfinţi capela cimitirului din cartierul Bujac, care are o poveste deosebită, fiind vorba despre o construcţie privată, moştenită de preotul Călin Cioban şi pe care, la îndemnul Mitropolitului Ioan al Banatului, a donat-o comunităţii, modernizată, zugrăvită şi dotată cu sistem de climatizare.

Capela a fost realizată de familia Deian. Gheorghe si Zamfira Deian, reveniti din SUA, după Revoluţie, au decis să construiască această capelă pentru odihna veşnica. Anii au trecut, Gheorghe Deian a decedat în anul 1994, iar soţia sa, Fira, în 2014.

Cum, ultima dorinţă a doamnei Fira Deian a fost ca această capelă să fie donată preotului Călin Cioban, copiii Florica şi Genu Deian, care locuiesc tot în SUA, l-au contactat pe preot şi au început demersurile.

Părintele Călin Cioban a primit capela cu act de donaţie, iar l-a rândul său şi cu acceptul familiei, la îndemnul ÎPS Ioan Mitropolitul Banatului, o dă în folosul comunităţii.

Pentru ca documentul de donaţie să fie legal, Parohia Ortodoxă Română a atestat printr-un act că faptic respectiva construcţie se află în locul amintit, iar după intrarea în legalitate, prin efortul personal, s-au realizat lucrări de amenajare, s-a igienizat şi zugrăvit, s-a tras curent electric şi s-a montat sistemul de climatizare, a fost reparată şi vopsită crucea. De acum, pe perioada de iarnă există şi o sursă de încălzire pentru familiile care îşi conduc pe ultimul drum persoanele dragi.

În urma eforturilor deosebite ale părintelui Cioban, cei care doresc să se folosească de capelă, o pot face în mod gratuit, trebuind doar să solicite acest lucru firmei de servicii funerare, care va lua legătura cu preotul Călin.

Comentarii

comentarii