Acasă Economic Dunca își vinde elicopterul pentru a plăti din împrumuturi

Dunca își vinde elicopterul pentru a plăti din împrumuturi

787
DISTRIBUIȚI

elicopter duncaTransportatorul Dunca Expediții, controlat de familia Dunca, vrea să vândă ultimul elicopter pe care îl are în proprietate, la un preț de cel puțin 1 milion de euro, banii urmând să fie folosiți pentru reducerea îndatorării către Unicredit, de unde a accesat mai multe împrumuturi.

Acționarii companiei din Timișoara au aprobat la finele lunii iulie încheierea unor acte adiționale la contractele de credit încheiate cu UniCredit Tiriac Bank și UniCredit Bank Austria privind reducerea pe o perioadă de șase luni a ratelor de principal aferente mai multor facilități de credit, contractate în intervalul 2006 – 2011. Reeșalonarea urma să fie realizată în două etape, prima vizând diminuarea ratelor aferente lunilor iulie, august și septembrie, iar a doua pe cele din ultimele trei luni din 2013, condiționată însă de vânzarea unui elicopter tip Eurocopter AS 350 B3 până la 15 octombrie, la prețul minim de 1 milion de euro. Romeo Dunca, acționar al Dunca Expediții și directorul general al grupului din care face parte firma, alături de Dunca Imobiliare, a afirmat că de achiziția elicopterului este interesată o firmă din Italia. “În prezent patru elicoptere zboară acum sub pavilionul nostru, dintre care trei sunt închiriate. Am mai avut două elicoptere în proprietate, dar au fost vândute acum doi, respectiv trei ani”, a declarat el. Dunca a afirmat că în cazul în care nu se va reuși vânzarea elicopterului în termenul convenit, compania va achita integral obligațiile către bancă pentru perioada octombrie-decembrie. “Dacă nu găsim clientul, ne vom descurca”, a precizat el.
Pe de altă parte, Dunca precizează că în decursul timpului au fost primite oferte de preluare a afacerii și că, deși în prezent nu este un moment prielnic pentru un exit, nu exclude această posibilitate dacă va fi propus “un preț corect”. Grupul a luat împrumuturi de 42 milioane euro de la UniCredit începând din 2006, din care a restituit circa 25 milioane euro, la care se adaugă comisioane, dobânzi și taxe de 7-8 milioane euro. Flota Dunca Expediții include și 500 de autovehicule, în proprietate, leasing sau închiriate. Compania a încheiat anul trecut cu afaceri de 150 milioane de lei și un profit net de 5,5 milioane lei, pentru acest an estimând o creștere de maxim 10% a rulajului și o scădere ușoară a profitului. Activitatea externă generează 70% din cifra de afaceri a companiei. Romeo și tatăl sau, Ioan Dunca, controlează împreună în mod direct 53% din capitalul transportatorului. În acționariat se regăsesc și firma Holian, înregistrată în Luxemburg (28%), Doru Husarciuc (16%) și Constantin Daminescu (3%).

Comentarii

comentarii