Acasă Actualitate După 3 ani de mandat, prefectul Băcală îşi arată în sfârşit muşchii

După 3 ani de mandat, prefectul Băcală îşi arată în sfârşit muşchii

461
DISTRIBUIȚI

Înainte de a fi numit prefect, Mircea Băcală era un simplu consilier al preşedintelui CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc. În acea vreme, Băcală avea un birou care era amplasat lângă toaleta instituţiei. Mai în glumă, mai în serios, până şi actualul prefect a recunoscut, în anul 2009, că angajaţii CJ Timiş mai confundau biroul lui cu toaleta instituţiei.

Bătălia pentru funcţia de prefect s-a dat între Băcală şi Oancea, cel din urmă făcând parte din aripa Borza, fostul preşedinte PDL Timiş. În discursul emoţionant pe care l-a ţinut în anul 2009, în faţa colegilor din PDL, Băcală le-a spus: „Ştiu că mulţi dintre voi nu mă cunoaşteţi. Pot să vă spun despre mine că am fost cerut în căsătorie de 3 ori, dar am refuzat. Mai pot să vă spun că încă locuiesc cu părinţii într-un apartament din Timişoara”, spunea, în urmă cu trei ani, Băcală despre propria persoană. După terminarea acestui discurs, cei prezenţi nu ştiau cum să reacţioneze. Cert este că Băcală, care făcea parte din echipa Ostaficiuc, a fost ales prefect, în detrimentul lui Viorel Oancea, care a fost primar al Timişoarei în perioada 1992-1996.

 

Băcală s-a maturizat

Anii au trecut, iar Mircea Băcală nu a mai refuzat cererile de căsătorie care veneau pe „bandă rulantă”. Aşa se face că, într-o bună zi, prefectul Băcală a spus da în faţa ofiţerilor de la starea civilă. Imediat după nuntă, Băcală şi-a dat seama că nu mai poate locui cu părinţii şi a plecat de acasă cu proaspăta soţie. Am ţinut să facem această scurtă introducere pentru ca lumea să înţeleagă cine a fost Mircea Băcală înainte de ajunge prefect şi de a reprezenta Guvernul României în judeţul Timiş.

Prefectul mincinos

Maşina oficială a Prefecturii Timiş, în care se aflau Mircea Băcală şi naşul acestuia de cununie, deputatul Alin Popoviciu, a fost oprită, în urmă două săptămâni, în trafic, de un echipaj al Poliţiei Rutiere, în dreptul localităţii Iosifalău. Poliţiştii au oprit autovehicolul, susţinând că acesta avea o viteză exagerată. Prefectul Băcală le-a transmis rapid oamenilor legii că se află într-o coloană oficială şi se grăbeşte nevoie mare. Şi-a văzut liniştit de drum, nu înainte de a-l suna pe Gheorghe Popescu, şeful Poliţiei Timiş, pentru a-l informa despre incident. La câteva zile distanţă, IPJ Timiş a prezentat nişte imagini video în care se vede clar că maşina Prefecturii Timiş nu făcea parte din nicio coloană oficială. Mai mult, şoferul care conducea această maşină se deplasa haotic. Din momentul în care IPJ Timiş a prezentat aceste imagini, prefectul Băcală nu a mai putut să fie contactat, acesta anulând şi conferinţa de presă săptămânală care avea loc la sediul instituţiei pe care o conduce.

Sancţionaţi pentru că s-au pus cu cine nu trebuie

În urma acestui scandal, o echipă de anchetă de la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) s-a deplasat luni şi marţi (2-3 aprilie) la sediul IPJ Timiş, pentru a sta de vorbă cu cei împlicaţi în acest scandal. În urma verificărilor, cei doi poliţişti care au oprit maşina lui Băcală s-au ales cu sancţiuni usturătoare. Acestora li s-au făcut plângeri penale pentru că nu ar fi întocmit procese-verbal şi nu au sancționat conducătorul maşinii prefectului. De suferit a avut şi şeful Poliţiei Rutiere, Petru Rumega, dar şi purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Mădălina Mezdrea. Celor doi li se reproşează că au prezentat public imaginile în care se vede cum şoferul Prefecturii Timiş încalcă toate normele de circulaţie, sfidând pe ceilalţi participanţi la trafic.

Comentarii

comentarii