Acasă Sport După ce a surprins lumea tenisului, Dragoş Mîrtea a părăsit turneul de...

După ce a surprins lumea tenisului, Dragoş Mîrtea a părăsit turneul de la Oradea

DISTRIBUIȚI

Voinţă umbrită de durere

Marea speranţă a tenisului timişorean, multiplul campion naţiona de juniori, tenisman-ul Dragoş Mîrtea a făcut din nou furori pe terenul de joc. După mai multe luni de recuperare în urma unei accidentări la spate, timişoreanul a dat lovitura în primul tur al unui puternic turneu future desfăşurat la Oradea. Cu toate că doctorii nu i-au dat verde pentru a intra pe teren.

Marea surpriză…

Jucătorul care a ajuns în primii 20 de tenismeni ai lumii la juniori a trecut în manşa inaugurală a turneului de la Oradea de favoritul numărul 2, Petru Luncanu. Mîrtea şi-a amintit de vremea în care-şi umilea toţi adversarii extrem de târziu în meci. Marele favorit al partidei a avut mai multe mingi de meci şi l-a condus pe bănăţean cu un neverosimil scor de 6-3, 5-2. Când totul părea încheiat, Dragoş şi-a revenit. A egalat în setul 2 şi a reuşit să-l câştige cu 7-5. Debusolat, jucătorul originar din Galaţi, care a fost prezent şi în lotul lărgit de Cupa Davis a României, nu şi-a mai putut reveni. A pierdut setul decisiv cu 6-3 şi o dată cu acesta şi o partidă pe care o avea la un moment dat în mână.

Accidentarea l-a împiedicat să meragă până la capăt

“Am jucat accidentat. Ştiam că nu pot merge până la capăt, dar am vrut să joc. Durerile foarte mari au apărut însă în turul II. Îmi pare rău că s-a terminat aşa”, spune Mîrtea. După ce a produs marea surpriză a tunreului, timişoreanul a cedat în turul II. Vechea accidentare s-a făcut simţită şi Mîrtea a înţeles abia atunci de ce doctorii I-au cerut să nu joace încă. Dragoş Mîrtea a cedat categoric în faţa italianului Massimo Capone: 6-3, 6-0. Pentru a intra pe tabloul principal, sportivul legitimat la CSM Timişoara a trebuit să treacă de calificări, din cauza punctelor ATP piedute în perioada cât a fost accidentat.
 

Comentarii

comentarii