Acasă Actualitate După 6 ani de mandate, primarul Nicolae Robu e supărat pe angajații...

După 6 ani de mandate, primarul Nicolae Robu e supărat pe angajații ”cu năravuri” de la Urbanism. A constatat că nu-şi fac treaba

667
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu e supărat foc pe “aceiaşi” angajaţi de la Direcţia de Urbanism care “au năravuri”, pentru că nu emit cu celeritate avizele solicitate de dezvoltatori sau de persoanele fizice care vor să construiască, ci îngreunează mereu lanţul birocratic. El a explicat în conferinţa de presă de vineri că a dat o notă internă în acest sens, iar dacă nu vor reduce birocraţia, vor avea de furcă cu el, în sensul că îi va supune unor teste profesionale, după o consultare cu specialiştii.

“Constat că sunt cam aceiaşi oameni cărora deşi le cer de ani de zile să reducă birocraţia şi să crească fluenţa în emiterea documentelor de urbanism, ei persistă în a încărca dezvoltatorii, fie că-şi construiesc oamenii o casă pentru ei, fie că unii construiesc blocuri. Alţii construiesc diverse obiective creatoare de locuri de muncă, sedii de activităţi care aduc contribuţii la bugetele naţional şi local, asigură şanse de câştig demn a existenţei pentru cetăţeni. În loc să se dea un minim de avize, pe care le impune legea şi unde-i lege, nu-i tocmeală, mereu se adaugă tot felul de cerinţe. Şi atunci le-am dat o notă internă, în urmă cu câteva zile, prin care le-am atras atenţia că începând de acum, dacă voi mai constata astfel de năravuri, îi voi supune la test de competenţă, cu consecinţele de rigoare”, a spus Nicolae Robu.

El a adăugat că se va consulta cu specialiştii despre tematica ce va fi prevăzută pentru test, în domeniul cunoştinţelor de urbanism şi de legislaţie. Edilul a explicat că de astfel de nărăviţi este obstrucţionată însăşi primăria când vrea să construiască creşe, grădiniţe, şcoli, parcări, drumuri, poduri sau pasaje, obiective de interes public.

Nicolae Robu a mai constatat că în lungul timpului, urbaniştii din Timişoara şi cei din comunele alăturate nu şi-au făcut datoria, nu şi-au onorat poziţia ocupată în administrația publică, nu doar în timpul administraţiei Ciuhandu, ci chiar şi predecesorii, iar acum el “a pus piciorul în prag”.

Comentarii

comentarii