Acasă Eveniment După 61 de amenzi, polițiștii locali spun că au făcut ordine în...

După 61 de amenzi, polițiștii locali spun că au făcut ordine în zona pietonală a Timișoarei

DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali au acționat și în ultima săptămână în zona pietonală a Timișoarei. Au fost pedepsiți persoanele depistate că aruncă ambalaje, chiștoace de țigări, peturi, coji de semințe sau alte resturi. S-au luat aplicat sancțiuni și persoanelor care opresc, staționează ori pătrund cu autovehiculele pe străzile pietonale, ori circulă cu biciclete, trotinete, role, triciclete, skateboard-uri și alte mijloace de locomoție în zonele în care aceste acțiuni sunt interzise.

În ceea ce privește abandonarea de deșeuri, au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale pentru astfel de fapte, cu sume între 500 și 1000 lei. Polițiștii au constatat o scădere a numărului de astfel de cazuri, ceea ce arată că astfel de acțiuni dau roade. Aceeași tendință se înregistrează și în cazul autovehiculelor oprite sau staționate în zona pietonală. În ultima săptămână au fost aplicate 77 de amenzi, cu suma între 290 și 725 lei. Celor care au circulat cu biciclete, trotinete și alte mijloace de locomoție le-au fost aplicate 8 sancțiuni.

De asemenea, în cadrul unei acțiuni începute cu câteva zile în urmă, un restaurant cu specific chinezesc și o asociație de locatari au fost amendate de autorități pentru nerespectarea normelor de precolectare a deșeurilor. Pentru că pubelele au fost scoase înainte de termenul de colectare și încurcau trecătorii, atât restaurantul, cât și asociația de locatari, au fost sancționate cu câte 2500 de lei.

Comentarii

comentarii