Acasă Cultura După București, Chișinău și Brașov, Poster X Poem ajunge la Timișoara

După București, Chișinău și Brașov, Poster X Poem ajunge la Timișoara

DISTRIBUIȚI

După ediții și expoziții în București, Chișinău sau Brașov, Poster X Poem pornește pentru prima dată spre vest pentru a invita 10 artiști și 10 poeți locali pentru o ediție dedicată în totalitate Timișoarei.

Astfel, pe 22 iulie, de la ora 19.00, va avea loc vernisajul Poster X Poem Timișoara, o ediție locală PxP dedicată în totalitate artiștilor vizuali și poeților contemporani timișoreni. Fiecare poster propune o interpretare vizuală proprie, alături de textul poemului inițial. De data aceasta, au răspuns invitației noastre:

𝘼𝙡𝙚𝙭 𝙄𝙡𝙞𝙚𝙨𝙘𝙪 𝙓 𝘼𝙣𝙖𝙨𝙩𝙖𝙨𝙞𝙖 𝘾𝙤𝙨𝙩𝙚
𝘼𝙡𝙞𝙣𝙖 𝘽𝙤𝙝𝙤𝙧𝙪 𝙓 𝘼𝙡𝙚𝙭𝙖𝙣𝙙𝙧𝙖 𝘽𝙤𝙙𝙣𝙖𝙧𝙪
𝘼𝙣𝙖 𝙆𝙪𝙣 𝙓 𝙈𝙖𝙧𝙞𝙪𝙨 𝘼𝙡𝙙𝙚𝙖
𝘽𝙚𝙣𝙚𝙙𝙚𝙠 𝙇𝙚𝙫𝙚𝙣𝙩𝙚 𝙓 𝘼𝙣𝙖 𝙋𝙪𝙨̦𝙘𝙖𝙨̦𝙪
𝙁𝙡𝙖𝙫𝙞𝙖 𝙏̦𝙪𝙣𝙖̆ 𝙓 𝘼𝙡𝙚𝙠𝙨𝙖𝙣𝙙𝙖𝙧 𝙎𝙩𝙤𝙞𝙘𝙤𝙫𝙞𝙘𝙞
𝙁𝙡𝙖𝙫𝙞𝙪𝙨 𝘼𝙪𝙜𝙪𝙨𝙩𝙞𝙣 𝙓 𝘼𝙡𝙚𝙭𝙖𝙣𝙙𝙧𝙪 𝙋𝙤𝙩𝙘𝙤𝙖𝙫𝙖̃
𝙈𝙞𝙝𝙖𝙞 𝙈𝙖̆𝙣𝙚𝙨𝙘𝙪 𝙖𝙠𝙖 𝙊𝙗𝙨𝙞𝙙𝙞𝙖𝙣 𝙉𝙞𝙗𝙨 𝙓 𝘿𝙖𝙣𝙞𝙚𝙡𝙖 𝙍𝙖𝙩̦𝙞𝙪
𝙊𝙫𝙞𝙙𝙞𝙪 𝙃𝙧𝙞𝙣 𝙓 𝙎̦𝙚𝙧𝙗𝙖𝙣 𝙁𝙤𝙖𝙧𝙩̦𝙖̆
𝙎𝙤𝙧𝙞𝙣𝙖 𝙑𝙖𝙯𝙚𝙡𝙞𝙣𝙖 𝙓 𝘼𝙡𝙚𝙭 𝙃𝙞𝙜𝙮𝙚𝙙
𝙎̦𝙩𝙚𝙛𝙖𝙣 𝙇𝙪𝙘𝙪𝙩̦ 𝙓 𝙍𝙤𝙗𝙚𝙧𝙩 𝙎̦𝙚𝙧𝙗𝙖𝙣

 

Vernisajul va cuprinde și o secțiune dedicată 𝗣𝗼𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗫 𝗣𝗼𝗲𝗺 𝗬𝗼𝘂𝗻𝗴, unde veți putea vedea cele zece postere concepute în urma atelierului de poster making coordonat la începutul lunii de Ovidiu Hrin.

𝘼𝙣𝙙𝙧𝙚𝙚𝙖 𝘽𝙖𝙗𝙖𝙣 𝙓 𝘼𝙡𝙞𝙣𝙖 𝘿𝙪𝙢𝙞𝙩𝙧𝙚𝙨𝙘𝙪
𝘿𝙤𝙣𝙖 𝘼𝙧𝙣𝙖𝙠𝙞𝙨 𝙓 𝘼𝙣𝙖 𝙊𝙧𝙖𝙫𝙞𝙩̦𝙖𝙣
𝘼𝙣𝙙𝙧𝙚𝙞 𝙂𝙪𝙧𝙙𝙪𝙯𝙖 𝙓 𝙂𝙖𝙫𝙧𝙞𝙡 𝙋𝙤𝙥
𝙄𝙤𝙖𝙣𝙖 𝙄𝙡𝙞𝙚 𝙓 𝙄𝙤𝙖𝙣 𝙈𝙤𝙨̦𝙞𝙣𝙘𝙖𝙩
𝙅𝙪𝙡𝙞𝙖 𝙏𝙤𝙩𝙝 𝙓 𝙄𝙤𝙖𝙣𝙖 𝙊𝙗𝙧𝙚𝙟𝙖
𝙁𝙖𝙗𝙞𝙤𝙡𝙖 𝙋𝙖𝙨𝙘𝙪 𝙓 𝙈𝙚𝙡𝙞𝙨𝙨𝙖 𝙄𝙫𝙖𝙣𝙖
𝙈𝙖𝙧𝙞𝙖 𝘾𝙤𝙨𝙩𝙚𝙖 𝙓 𝘾𝙡𝙖𝙧𝙖 𝘽𝙖𝙪𝙚𝙧
𝙉𝙞𝙘𝙤𝙡𝙖𝙚 𝙏𝙞𝙩𝙪𝙨 𝙐𝙣𝙜𝙪𝙧𝙚𝙖𝙣 𝙓 𝙍𝙤𝙗𝙚𝙧𝙩 𝘾𝙞𝙤𝙗𝙖𝙣𝙪
𝙍𝙖̆𝙯𝙫𝙖𝙣 𝙐𝙩̦𝙖̆ 𝙓 𝘼𝙡𝙚𝙭𝙖𝙣𝙙𝙧𝙖-𝙄𝙖𝙨𝙢𝙞𝙣𝙖 𝙋𝙖𝙣𝙘
𝙄𝙪𝙡𝙞𝙖 𝙏𝙝𝙚𝙞𝙨𝙚𝙣 𝙓 𝙈𝙞𝙝𝙖𝙚𝙡𝙖 𝙁𝙖𝙧𝙘𝙖𝙨̦

 

Ne bucurăm că ne putem întâlni și discuta cu artiștii vizuali și cu poeții contemporani din Timișoara care au fost protagoniștii acestei ediții, dar și cu omologii lor mai tineri pe care i-am selectat în urma open call-ului Poster X Poem Young!

Poster x Poem a pregătit o vară plină de evenimente la Timișoara, în care ne-am propus să aducem poezia contemporană și arta vizuală pe străzile orașului, așa că vă invităm să ne urmăriți!

Parteneri: Universitatea de Vest din Timișoara, Typopassage, Glitch, Azero, Cărturești

Parteneri media: O mie de semne, West City Radio, Spații noi, Revista Golan, La Două Bufnițe

Proiect interdisciplinar început în 2020, Poster X Poem crede că locul poeziei e în oraș printre oameni. Până acum, 150 de artiști vizuali și poeți contemporani s-au întâlnit în posterele poem din expozițiile PxP de pe gardurile, pereții și ferestrele din București, Chișinău, Brașov sau Vaslui.. Eveniment Facebook: https://fb.me/e/20CK2EsHA

”Pe 22 iulie, vă așteptăm la Faber.community, la vernisajul Poster X Poem 5 Timișoara, să vedem împreună o ediție locală PxP dedicată în totalitate artiștilor vizuali și poeților contemporani timișoreni!

Vernisajul va cuprinde și o secțiune dedicată Poster X Poem Young, cu cele zece postere concepute în urma atelierului de poster making coordonat la începutul lunii de Ovidiu Hrin.

Dacă v-am stârnit curiozitatea, găsiți în descrierea evenimentului perechile de poeți și artiști vizuali care au acceptat invitația noastră pentru această ediție!”, îndeamnă organizatorii.

 

Comentarii

comentarii