Acasă Actualitate După ce a câștigat în instanță procesul legat de evaluarea sa la...

După ce a câștigat în instanță procesul legat de evaluarea sa la conducerea MNArT, Victor Neumann vrea să ceară și despăgubiri

DISTRIBUIȚI

Victor Neumann, fostul director al Muzeului Național de Artă Timișoara (MNArT), a câștigat definitiv, la începutul lunii noiembrie, procesul cu Consiliul Județean Timiș, fiind astfel anulate procesul verbal al evaluării prin care și-a pierdut postul și dispoziția aferentă a președintelui Consiliului Județean Timiș. Acum, Neumann anunță că va cere despăgubiri. Atât administrației județene, sub forma salariilor pe care nu a apucat să le mai ia, cât și celor care l-au criticat, sub forma unor daune morale. Între timp, în alt proces, dar fără vreo sentință definitivă, Curtea de Apel București a constatat că Neumann a fost colaborator al Securității, așa cum îl acuza CNSAS.

„Pentru toți prietenii și cunoștințele care m-au întrebat despre activitatea de director al Muzeului Național de Artă Timișoara și despre contestarea pe cale juridică a evaluării manageriale  de către Consiliul Județean Timiș, le comunic următoarele: a rămas definitivă sentința Tribunalului Timiș prin care a fost anulată  dispoziția de încetare a contractului meu de management a Muzeului Național de Artă Timișoara.  Prin acest proces, intenția mea a fost să se facă dreptate atunci când evaluările manageriale sunt influențate de diverse presiuni, respectiv sunt strâmbe sau nelegale. Voi introduce o acțiune în despăgubiri pentru recuperarea remunerației stabilită prin contract pentru perioada care rămăsese de la așa-zisa evaluare și până la data la care contractul a expirat.  Totodată, voi solicita și daune morale pentru lezarea reputației de istoric și profesor universitar obținute printr-o muncă onestă și de lungă durată”, spune Neumann într-o postare pe Facebook.

Comentarii

comentarii