Acasă Actualitate După ce a fost depistat un caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2,...

După ce a fost depistat un caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2, activitatea Detaşamentului de Pompieri Lugoj a fost suspendată

1131
DISTRIBUIȚI

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis suspendarea activităţii Detaşamentului de Pompieri Lugoj şi detaşarea în acest oraş, de la Timişoara a două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi a unei autosanitare SMURD, cu echipajele aferente, după depistarea unui caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 printre pompieri.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, un cadru militar care îşi desfăşoară activitatea în plan operativ la Detaşamentul de Pompieri Lugoj a fost depistat cu COVID – 19.

”În data de 23.07.2020, aflat în timpul liber, un angajat al ISU Timiş s-a prezentat la C.P.U Lugoj având anumite acuze medicale. În data de 24.07.2020 am fost informaţi despre faptul că rezultatul testului COVID-19 este pozitiv”, transmite ISU Timiş.

Imediat după primirea rezultatului pozitiv, ISU Timiş a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Timiş şi a dispus mai multe măsuri preventive, printre care suspendarea activităţii Detaşamentului de Pompieri Lugoj; dislocarea, din Municipiul Timişoara, a unui număr de 2 autospeciale de lucru cu apă şi spuma şi a unei autosanitare SMURD, cu echipajele aferente, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din raionul de intervenţie.

De asemenea, s-a dispus dezinfecţia tuturor spaţiilor clădirii detaşamentului şi a tehnicii de intervenţie de către echipajul specializat CBRN, dar şi izolarea preventivă, la domiciliu, a tuturor angajatilor, până la finalizarea anchetei epidemiologice.

”Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, fiind prelevate probe pentru personalul turei de serviciu din data de 24.07.2020. Conform deciziei meficale, colegul nostru se află internat la un spital suport COVID din Timişoara. Starea lui de sănătate este bună şi în continuare îi acordam tot sprijinul de care are nevoie şi ne preocupăm pentru sănătatea lui. De asemenea, asigurăm cetăţenii Municipiului Lugoj şi localităţilor limitrofe că suntem în măsură să intervenim operativ la toate situatiile de urgenţă care pot apărea”, mai transmite ISU Timiş.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii