Acasă Actualitate După ce trei mămici şi bebeluşii lor, născuţi la Maternitatea Odobescu, au...

După ce trei mămici şi bebeluşii lor, născuţi la Maternitatea Odobescu, au fost confirmaţi cu coronavirus, conducerea spitalului susține că au fost infectați după externare

992
DISTRIBUIȚI

Conducerea Spitalului Municipal din Timişoara, în subordinea căruia se află Maternitatea Odobescu, a reacţionat vineri, după ce trei bebeluşi şi malele lor au fost depistaţi infectaţi cu coronavirus, după ce au fost externaţi din unitatea medicală. Conducerea spitalului spune că nu există o certitudine privind o contaminare intraspitalicească.

”Referitor la cazurile pacienţilor confirmaţi COVID 19 pozitiv, după externarea din Maternitatea Odobescu, menţionăm următoarele:

– doi nou născuţi au fost testaţi şi confirmaţi pozitiv COVID 19 după externatrea din Maternitatea Odobescu, în 14.04.2020 şi 16.04.2020

– unul dintre bebeluşi s-a născut în data de 31.03.2020 şi a fost testat în 01.04.2020, având rezultat negativ şi a fost externat în data de 05.04.2020

– al doilea bebeluş s-a născut în 02.04.2020 şi a fost externat în 06.04.2020

– mamele nou născuţilor s-au internat în 31.03.2020 şi au fost testate COVID 19, ambele având rezultat negativ”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, la Spitalului Municipal Timişoara.

Sursa citată mai arată că în 31 martie au fost depistate primele cazuri de coronavirus în Maternitatea Odobescu şi tot atunci s-a luat măsura testării pacientelor, bebeluşilor şi personalului.

”Menţionăm că în data de 31.03.2020 au fost depistate primele cazuri COVID 19 pozitive în rândul personalului Maternităţii Odobescu şi s-a luat decizia testării tuturor pacientelor, bebeluşilor şi personalului din Maternitatea Odobescu în zilele de 31.03.2020 şi 01.04.2020. Toate testările au fost efectuate în lipsa simptomatologiei specifice COVID19, în scop preventiv, din fonduri alocate de Primăria Timişoara în vederea achiziţionării kiturilor pentru testarea pacienţilor şi personalului care nu se încadrează în definiţia de caz. Pentru cazurile menţionate, nu se poate susţine cu certitudine o contaminare intraspitalicească, existând posibilitatea transmiterii infecţiei în comunitate, după externarea pacienţilor”, transmit reprezentanţii Spitalului Municipal Timişoara.

Conducerea unităţii medicale mai susţine că s-a conformat recomandărilor DSP Timiş şi a luat toate măsurile în vederea prevenirii contaminării pacienţilor şi a personalului medical cu SARS COV 2.

Vineri, se realizează testarea a 47 de paciente, mămici şi gravide, precum şi a 42 de nou născuţi internaţi în Maternitatea Odobescu. În acelaşi timp, se realizează şi testarea personalului medical.

În ultimele zile, trei bebeluşi născuţi în Maternitatea Odobescu din Timişoara au fost confirmaţi cu COVID-19, la fel şi mamele lor. Cu toţii au fost internaţi în Maternitatea Bega, spital dedicat îngrijirii pacienţilor cu coronavirus.

Primul dintre nou născuţi face parte din lotul celor 10 iniţial confirmaţi cu Covid-19 şi ulterior retestaţi, iar pentru nouă dintre ei analizele au fost negative. Acesta a ajuns la Matrenitatea Bega în 12 aprilie, venind împreună cu mama lui, de la Hunedoara, întrucât ei fuseseră deja externaţi.

Al doilea bebeluş confirmat pozitiv a făcut febră la 12 zile după naştere şi a fost dus de mama lui la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara. Cei doi au fost testati aici pentru coronavirus, iar rezultatele au fost pozitive.

Cel de-al treilea a fost confirmat în 15 aprilie, după ce, de asemenea, a făcut febră şi a ajuns la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu”. Şi în acest caz, atât copilul, cât şi mama au fost depistaţi pozitiv.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii