Acasă Actualitate După cum era de așteptat, de sâmbătă Lugojul iese din carantină

După cum era de așteptat, de sâmbătă Lugojul iese din carantină

386
DISTRIBUIȚI

Municipiul Lugoj va ieși, în noapte de vineri spre sâmbătă, la miezul nopții, din carantină, după o perioadă de două săptămâni de restricții suplimentare. Pe 21 noiembrie, când a fost impusă carantina zonală în municipiu, rata de infectare pe ultimele 14 zile era de aproximativ 7 cazuri la mia de locuitori, în timp ce acum aceasta a ajuns să fie de puțin peste 3. Ieșirea din carantină a fost confirmată și de prefectură, chiar dacă acest lucru nu mai era necesar.

„Prefectul Liliana Oneț a convocat, în această după-amiază, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia a fost abordată situația epidemiologică din municipiul Lugoj. Conform analizei prezentate de Direcția de Sănătate Publică Timiș a reieșit faptul că rata de infectare/1000 de locuitori a scăzut de la instituirea carantinei.

Totodată, a fost primit avizul Institutului Național de Sănătate Publică, conform căruia nu se mai impune prelungirea carantinării pentru municipiul Lugoj, acesta ieșind din carantină în data de 5 decembrie ora 0.00”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Județului Timiș.

Comentarii

comentarii