Acasă Administraţie După patru ani de boierie, țânţarii din Timișoara ar putea fi stârpiţi....

După patru ani de boierie, țânţarii din Timișoara ar putea fi stârpiţi. La iarnă

312
DISTRIBUIȚI

tantarPeste câteva luni timişorenii ar putea scăpa de chinul înţepăturilor de ţânţari. Nu, nu doar pentru că vine iarna, ci pentru că primăria s-a gândit, în sfârşit, să caute o firmă care să împrăştie insecticide pentru dezinsecţie.

 

Municipalitatea este pregătită să pună la bătaie peste 140.000 de euro pe care să-i plătească firmelor care ar fi interesate să presteze astfel de servicii şi anunţă că îşi pot depune ofertele până în data de 20 iulie, la ora 15.00. Anunţul de participare la licitaţie a fost publicat pe SEAP şi va câştiga firma care oferă preţul cel mai scăzut, fără rabat de la calitatea soluţiei.

De circa 4 ani, municipalitatea timişoreană nu a mai putut rezolva problema ţânţarilor, în sezonul cald, întrucât totul s-a împotmolit într-un proces cu firma iniţială, care trenează pe rolul instanţelor timişene.

O soluţie anunţată de primărie este ca Societatea Horticultura să presteze serviciul de dezinsecţie pe raza oraşului.

În vara lui 2016, Timişoara a avut şansa dezinsecţiei printr-un ordin al guvernului, care se alarmase din cauza ţânţarilor care erau purtători ai virusului Zika şi municipalitatea a putut contracta o firmă în acest sens.

Comentarii

comentarii