Acasă Actualitate După primarul Nicolae Robu, și Poliția Locală Timișoara ia atitudine după declarațiile...

După primarul Nicolae Robu, și Poliția Locală Timișoara ia atitudine după declarațiile ministrului de Interne

DISTRIBUIȚI

Poliția Locală Timișoara comentează, prin intermediul unui comunicat de presă, declarațiile ministrului Marcel Vela. Cu câteva ore înainte, și primarul Nicolae Robu a făcut același lucru, dezmințind informația speculată de ministru, că polițiștii locali din Timișoara ar fi plătiți cu 8-9.000 de lei pentru a păzi parcuri.

Poliția Locală menționează, la început, că polițiștii locali din Timișoara au participat, împreună cu efectivele Poliției Române, sub coordonarea operațională a acestora, dar și cu efectivele de jandarmi și ale Ministerului Apărării Naționale, la zeci de misiuni menite să reducă răspândirea noului coronavirus Sars-Cov2,  încă de la începutul stării de urgență.

Conform comunicatului, polițiștii locali au participat „de la supravegherea unităților spitalicești, verificarea izolaților la domiciliu, participarea la filtre de verificarea a persoanelor care circulă pe raza municipiului și respectă sau nu ordonanțele militare, patrulări pentru verificarea păstrării ordinii și liniștii publice în parcuri, dar și cu ocazia Sărbătorilor de Florii, Sărbătorilor Pascale și în perioada premergătoare zilei de 1 Mai”.

Aceștia atacă, în primul rând, speculația că ei doar păzesc parcurile, prezentând rezultatele mai multor acțiuni de anul trecut: „Numai la nivelul anului trecut, Poliția Locală Timișoara a constatat un număr de 133 de fapte de natură penală, iar 136 de făptuitori ai acestora au fost prinși și predați pentru continuarea cercetărilor Poliției Naționale, 3 urmăriți au fost prinși de polițiștii locali și predați Poliției Naționale. În ultimii trei ani, au fost depistați și predați un număr de 333 migranți către Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei. De asemenea, pe linie de autovehicule abandonate și fără stăpân, în anul 2019, în Timișoara au fost ridicate, ca urmare a acțiunilor polițiștilor locali timișoreni un număr de 1329 autovehicule abandonate de pe străzile orașului, conform Legii 421/2002. Ca urmare a acțiunilor polițiștilor locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră, în anul 2019, alte 503 autovehicule au fost ridicate ca măsură complementară ca urmare a staționărilor neregulamentare constatate de polițiștii locali. Aceste cifre reflectă doar o parte din activitatea polițiștilor locali din Timișoara în stradă, activitate apreciată de altfel de cetățenii orașului care au apelat la Poliția Locală Timișoara în soluționarea problemelor lor, fiind înregistrate, anul trecut, un număr de 13914 sesizări pe diferite linii”.

În final, Poliția Locală Timișoara, precum a făcut și Robu, prezintă salariile angajaților: „Pentru buna informare a dvs, Domnule Ministru, redăm mai jos salariile REALE ale polițiștilor locali din Timișoara, sumele fiind cele nete, cu mențiunea că niciunul dintre acestea nu ajunge la sumele despre care ați fost informat.

(1) 2.000-3.000 lei / lună, pentru 93 de polițiști locali

(2) 3.000-4.000 lei / lună, pentru 132 de polițiști locali

(3) 4.000-5.000 lei / lună, pentru 33 de polițiști locali

Salariile funcțiilor de conducere:

(4) 6.054 lei / lună, pentru șef birou

(5) 6.582 lei / lună, pentru șef serviciu

(6) 7.032 lei / lună, pentru director executiv adjunct

(7) 7.435 lei / lună, pentru director executiv”.

Comentarii

comentarii