Acasă Actualitate După un an de greve, cercetări penale și accidente de muncă, Coriolan...

După un an de greve, cercetări penale și accidente de muncă, Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul Timișoara, a fost evaluat cu nota 10

DISTRIBUIȚI

După un an de scandaluri, proteste în stradă, greve și anchete penale, directorul Filarmonicii Banatul din Timișoara, Coriolan Gârboni, a primit nota maximă la evaluarea anuală realizată de Primăria Timișoara. Comisia de evaluarea anuală a managementului Filarmonicii Banatul din Timișoara, reunită în data de 6 mai, a emis dispoziția recomandă continuare activității de management a lui Gârboni. Activitate care a fost dezastroasă în ultimii ani, atât pentru instituție cât și pentru imaginea Timișoarei, Capitala Culturală Europeană în 2021. Ce imagine mai proastă poate avea un oraș în care artiștii au ieșit în stradă exasperați de modul grosolan, golănesc și pe alocuri penal în care se comportă directorul lor. Muzicienii au fost și sunt încă disperați că trebuie să cânte pe instrumente pe care le aduc de acasă, închiriate sau împrumutate de la prieteni, pe scaune care se rup sub ei (un instrumentist s-a rănit grav după ce a căzut în timpul unui concert). Acum câteva luni o violonistă a ajuns la spital după ce a căzut pe treptele șubrede care duc la scenă. În tot acest timp, directorul Gârboni este anchetat penal pentru că un CD cu piese interpretate de orchestra filarmonicii se vinde ilegal în Olanda. Același director este acuzat că ”sifonează” bani prin două ONG-uri culturale.

Greva de anul trecut a fost oprită doar după intervenția FAIR Mediasind, care a prezentat situația Comisiei Europene, determinându-l pe primarul Nicolae Robu să intervină, speriat de amploare scandalului, și să medieze semnarea unui contract colectiv de muncă. Contract care este în continuare nerespectat de directorul Gârboni.

La toate acestea se adaugă alte dosare penale și procese civile aflate pe rolul instanțelor, unele pierdute definitiv de Filarmonica Banatul.

Toate aceste ”realizări” ale lui Coriolan Gârboni au dus, spre stupefacția artiștilor, la nota 10 acordată de comisia de evaluare din Primăria Timișoara. Semn că dezastrul poate continua.

Comentarii

comentarii