Acasă Cultura După un concept olandez, Timişoara va avea o canapea de socializare pe...

După un concept olandez, Timişoara va avea o canapea de socializare pe strada Mărăşeşti

328
DISTRIBUIȚI

Canapeaua-PLAI 1

După un concept olandez, Timişoara va avea o canapea de socializare pe strada pietonală Mărăşeşti, până la finalizarea lucrărilor din Piaţa Libertăţii.

Proiectul, denumit Canapeaua PLAI, a fost realizat pentru promovarea Festivalului PLAI din 12-14 septembrie. După “George” şi “Doina”, cele două picturi murale care însufleţesc străzile oraşului, voluntari PLAI au adus în Timişoara “canapeaua de socializare” sau Social Sofa, un concept foarte popular în Olanda.

“În oraşul Tilburg, mai ales, există peste 150 de canapele acoperite cu mozaic de către localnici. Multe dintre acestea au fost realizate implicând persoane altfel inactive, oferindu-le, pe această cale, ocazia de a lucra şi nteracţiona cu alţi oameni şi de a crea ceva frumos pentru ei şi pentru oraşul or”, spune Despina Iancu, voluntar PLAI.

Designul Canapelei PLAI a fost conceput de un alt voluntar PLAI, Dan Ungureanu, şi îmbină motive româneşti şi elemente moderne cu motive tradiţonale, reprezentative pentru minorităţile etnice prezente în Timişoara. Mozaicul obiectului de artă urbană reflectă, de asemenea, Festivalul PLAI: un loc în care se înâlnesc multe culturi, artă în forme variate, oameni cu pasiuni diverse şi ateliere de tot felul. Timp de trei săptămâni, peste 70 de voluntari au lucrat zilnic la această canapea.

Comentarii

comentarii