Acasă Eveniment Durere fără margini la un an de la „Cazul Ferrari”

Durere fără margini la un an de la „Cazul Ferrari”

525
DISTRIBUIȚI

Bunica lui Lucian Reja: “Cocoană şi-a dorit să fie liber, eu îmi doresc să stau după gratii toată viaţă, dacă el ar ajunge unde este acum Lucian”
Doar câteva foste prietene sau iubite ale lui Lucian Reja şi-au mai adus aminte, miercuri, de cel care în urmă cu exact un an murea absurd, călcat de un Ferrari, în timp ce se plimba pe un trotuar din Timişoara. Întreaga zi, la mormântul lui Lucian Reja, tânărul ucis pe 19 august 2008 de maşina condusă de afaceristul timişorean Adrian Iosif Cocoană, au stat mama şi bunica lui. Un ultim omagiu a ţinut să i-l aducă şi taximetristul implicat într-un fel în teribilul accident. A pus o floare, a aprins o lumânare şi a rememorat filmul de groază care-i va rămâne veşnic întipărit pe retină. Momentul fatal, în care, cu cea mai mare viteză, Cocoană a ales să-l depăşească pe contrasens şi a pierdut controlul volanului.

Voia să-şi facă o familie în Africa de Sud

„Eu nu mai am ce pierde, să ştiţi că mult timp m-am gândit că la Craiova puteam să-i fac rău lui Cocoană. Am fost lăsată chiar lângă el, la audieri. Eu sunt bătrână şi nimeni nu mă băga în seamă. Cocoană şi-a dorit să fie liber, eu îmi doresc să stau după gratii toată viaţă, dacă el ar ajunge unde este acum Lucian”, povesteşte printre lacrimi bunica de 74 de ani a lui Lucian Reja. Pe o temperatură de aproximativ 35 de grade, aceasta a vegheat până seara, împreună cu fiica sa, la locul unde va rămâne pe veci Lucian Reja. Căldura toridă a făcut-o pe mama lui Lucian, Aurelia Grămescu, să-şi amintească din nou de cea mai arzătoare dorinţă a fiului ei. „Iubea atât de mult soarele şi căldură, încât dorea neapărat să ne mutăm în Africa de Sud. Fusese de mai multe ori pe continentul negru şi aici dorea să-şi întemeieze o familie. Să aibă 2-3 copii, de care ţinea neapărat să aibă grijă”, ne-a spus Aurelia Grămescu.

Cocoană vrea mai mult decât libertatea
Omul care l-a omorât pe Lucian Reja şi a fugit de la locul accidentului, Adrian Iosif Cocoană, este judecat în stare de libertate pentru omor din culpă, vătămare corporală şi fugă de la locul accidentului. El riscă între 2 şi 7 ani de închisoare. Următorul termen în „Dosarul Ferrari” va avea loc pe 25 august, la Craiova. Atunci, colegii magistraţilor care l-au eliberat la limita legii pe Cocoană vor decide dacă acceptă solicitarea depusă de avocaţii şoferului din Ferrari. Cocoană a cerut ridicarea interdicţiei de a părăsi Timişoara, pentru a face un masterat în Medicină, la Cluj. Avocatul familie lui Lucian Reja, Florin Kovacs, a cerut daune morale de un milion de euro în acest caz.

Comentarii

comentarii