Acasă Actualitate E-Distribuție Banat a reuși până marți, la ora 15, alimentarea cu electricitate...

E-Distribuție Banat a reuși până marți, la ora 15, alimentarea cu electricitate a aproximativ 87% dintre clienții afectați

1256
DISTRIBUIȚI

E-Distribuție Banat a reuși până marți, la ora 15, alimentarea cu electricitate a fost reluată pentru aproximativ 87% dintre clienții afectați. În județul Caraș Severin situația energetică a revenit la normal, dar echipele rămân pregătite pentru eventuale deranjamente punctuale sau colective în rețelele de joasă tensiune.  

”E-Distribuție Banat a reluat alimentarea cu electricitate a circa 87% din clienții pentru care furnizarea a fost afectată de furtună.

Ca urmare a eforturilor echipelor E-Distribuție Banat și ale contractorilor, inclusiv în cursul nopții, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru un număr estimat de circa 196.000 de clienți, astăzi la ora 15:00.

La această oră intervin un număr de 91 de echipe, din care 68 ale E-Distribuție Banat și 23 ale firmelor contractoare. Acestea au ca prioritate intervenția la avariile înregistrate pe liniile de înaltă și medie tensiune, care alimentează un număr mare de clienți, cu accent pe remedierea stâlpilor de beton rupți și a celor de metal îndoiți, în special în județul  Timiș, dar și în Hunedoara și Arad. În județul Caraș Severin funcționarea rețelelor de medie tensiune a revenit la normal, dar echipele rămân pregătite pentru eventuale deranjamente individuale sau colective pe rețelele de joasă tensiune.

Reamintim că un număr de 26 de echipe de intervenție ale E-Distribuție Muntenia și E-Distribuție Dobrogea au fost trimise pentru a sprijini eforturile de reluare a alimentării cu electricitate în zonele afectate de furtună, aflate în aria de activitate a E-Distribuție Banat.  Operatorul de distribuție lucrează în continuare conform procedurilor situației de urgență, nivel 2. Cooperăm cu autoritățile care au atribuții în situații de urgență și care au sprijinit intervenția echipelor E-Distributie Banat, de exemplu prin deblocarea drumurilor.

Este de menționat că în regiune s-au produs condiții meteo excepționale, extreme, a căror violență a afectat funcționarea rețelelor de electricitate, ca urmare a vântului puternic care a atins peste 100 km/h,” se precizează într-un comunicat la companie.

Comentarii

comentarii