Acasă Cultura E Dragobetele, se sărută fetele, la Timișoara!

E Dragobetele, se sărută fetele, la Timișoara!

575
DISTRIBUIȚI

Dragobetele vineri ppuslVineri 24 februarie, Dragobetete – considerat în mitologia românească Zeul tinereții, al veseliei și al iubirii, adică Sf. Valentin autohton –va fi sărbătorit cu mare fast la Timișoara.
E Dragobetele, se sărută fetele! – este urarea tradițională cu acest prilej transmisă din moși-strămoși. Prin urmare, tinerii umaniști ai Mariei Grapini se reunesc, vineri, 24 februarie, pentru a marca unul dintre cele mai frumoase momente ale primăverii – Dragobetele. În fiecare an, pe 24 februarie, este sărbătorea tradițională românească Dragobetele, moment cu o simbolistică aparte. Din vremuri îndepărtate, sărbătoarea simbolizează atât începutul – renașterea naturii – cât și sfârșitul “desfrâurilor lumești”, deoarece începe Postul Paștelui.
Organizația de Tineret a PPU-sl, partid condus de către europarlamentarul Maria Grapini, sărbătorește Dragobetele, printr-o acțiune inedită și interesantă – o seară de dans și veselie, dedicată iubirii, desfășurată la Timișoara, într-o companie simbolică și solidă: tineri și seniori, împreună!
“Mă bucură acțiunea organizației noastre de tineret, este mai mult decât o surpriză plăcută. Tinerii umaniști au gândit această seară de Dragobete, cot la cot cu membrii Asociației Seniorilor din Timișoara, într-o frumoasă comuniune a iubirii aș spune, căci iubirea nu are vârstă. Va fi ceva inedit și emoționant, sunt mândră să girez un astfel de partid, care nu uită cine contează cu adevărat, cine merită prețuit și sărbătorit: omul și îndeosebi omul care iubește!”, a declarat Maria Grapini. Seara de Dragobete a fost gândită sub forma unui concurs între cupluri, deja existente sau create ad-hoc, cu cele mai frumoase declarații de dragoste, cu detalii inedite despre această sărbătoare, cu probe de dans, dar și cu numeroase surprize. Maria Grapini va face parte din juriul acestui concurs, alături de membri ai Asociației Seniorilor din Timișoara.

Comentarii

comentarii