Acas─â Economic E.ON a finalizat proiecte de iluminat inteligent de peste 1 milion de...

E.ON a finalizat proiecte de iluminat inteligent de peste 1 milion de euro

1748
DISTRIBUIȚI

Compania E.ON Energie Rom├ónia a finalizat, p├ón─â ├«n prezent, 18 proiecte de iluminat inteligent cu tehnologie LED, ├«n valoare total─â de peste 1 milion de euro pentru companii din sectoare variate ale economiei, ├«n special pentru cele care de╚Ťin spa╚Ťii cu destina╚Ťie industrial─â, logistic─â, depozitare sau birouri.

Proiectele reprezint─â solu╚Ťii personalizate, la cheie, ╚Öi au presupus instalarea ├«n total a circa 11.000 de corpuri de iluminat bazate pe tehnologie LED, dar ╚Öi lucr─âri complexe de automatizare, care permit controlul ╚Öi monitorizarea sistemului de iluminat ╚Öi care aduc un plus de eficien╚Ť─â energetic─â. E.ON a asigurat pentru partenerii s─âi auditul instala╚Ťiei de iluminat, proiectarea solu╚Ťiei tehnice, achizi╚Ťionarea ╚Öi montarea echipamentelor, precum ╚Öi sprijin pentru finan╚Ťarea ├«ntregului proiect.

ÔÇ×Solu╚Ťiile de iluminat inteligent sunt o necesitate pentru companii ├«n contextul actual, ├«n care trebuie s─â reducem risipa de energie. Beneficiile implement─ârii acestei solu╚Ťii de cre╚Ötere a eficien╚Ťei energetice sunt semnificative. De exemplu, reducerea costurilor cu iluminatul poate dep─â╚Öi 60%, ceea ce ├«nseamn─â economii de mii sau chiar zeci de mii de euro anual ╚Öi contribuie, ├«n acela╚Öi timp, la ├«mbun─ât─â╚Ťirea productivit─â╚Ťii ╚Öi la atingerea obiectivele de sustenabilitate“, a declarat C─ât─âlin Iordache, Director General E.ON Energie Rom├ónia.

Un exemplu este parteneriatul dintre E.ON ╚Öi produc─âtorul de carne de pas─âre Avi-Top din R─âzboieni, jude┼úul Ia┼či, parte a grupului Kosarom, pentru reabilitarea sistemului de iluminat la Ferma Miroslava. Num─âr corpurilor instalate a fost de 2.292 ├«n 27 de hale. Pentru Sermis Electronic, furnizor de servicii ╚Öi solu╚Ťii software pentru sisteme IT & C ├«n Rom├ónia, E.ON a ├«nlocuit 927 de corpuri de iluminat ├«n spa╚Ťiile de produc╚Ťie apar╚Ťin├ónd companiei. 

Proiectul implementat la fabrica AGIL, situat─â ├«n Timi╚Öoara, firm─â cunoscut─â pentru activitatea sa ├«n domeniul produc╚Ťiei de mezeluri, a ├«nsemnat montarea a 615 corpuri de iluminat ├«n spa╚Ťiile de produc╚Ťie, precum ╚Öi ├«n cele de birouri ╚Öi a condus la o calitate ├«mbun─ât─â╚Ťit─â a iluminatului interior ╚Öi confort crescut pentru angaja╚Ťii firmei.

Totodat─â,  pentru Rud Florian Rieger din Sibiu, membr─â a Grupul interna╚Ťional RUD, furnizor solu╚Ťii inovative cu sisteme de lan╚Ť ╚Öi componente pentru diferite domenii de aplica╚Ťii, au fost ├«nlocuite 1074 de corpuri de iluminat ├«n hale de produc╚Ťie.

├Än fiecare din aceste cazuri economia cu iluminatul a fost de ├«ntre 50% ╚Öi 60% din consumul sistemelor ├«nlocuite, ├«nc─â din prima zi dup─â implementare.   

Un avantaj important al solu╚Ťiei E.ON este performan╚Ťa energetic─â ridicat─â pe care o aduce ╚Öi care se datoreaz─â personaliz─ârii solu╚Ťiei tehnice ╚Öi fiabilit─â╚Ťii echipamentelor alese. Printre beneficiile corpurilor de iluminat cu tehnologie LED se num─âr─â ╚Öi fiabilitatea acestora, ├«mbun─ât─â╚Ťirea calit─â╚Ťii luminii ├«n spa╚Ťiul de lucru ╚Öi confortul sporit, precum ╚Öi impactul redus asupra mediului.

Expertiza E.ON ├«n solu╚Ťii de iluminat eficient nu se limiteaz─â la cele destinate companiilor, solu╚Ťiile pentru iluminatul stradal pe tehnologie LED fiind ├«n portofoliul companiei din anul 2017. Pe acest segment, compania a ├«ncheiat parteneriate pentru modernizarea sistemelor de iluminat ├«n 27 de localit─â╚Ťi, din diferite zone ale ╚Ť─ârii.

Comentarii

comentarii