Acasă Sport Echipa de rugby SCM USV Timișoara a plecat, vineri, la București pentru meciurile din...

Echipa de rugby SCM USV Timișoara a plecat, vineri, la București pentru meciurile din 4 și 11 decembrie

DISTRIBUIȚI

SCM USV Timișoara joacă ultimele două meciuri la stadionul Arcul de Triumf din București. Este vorba despre finala mică a Ligii Naționale de Rugby și despre finala Cupei României.

Primul meci este programat duminică, 4 decembrie, la ora 11.00, cu Dinamo, iar al doilea duminică, 11 decembrie, împotriva formației Steaua București. În toată această perioadă, Leii se vor afla în cantonament și se vor antrena la Snagov.

De-a lungul acestei săptămâni, la Timișoara, alb-violeții au făcut ședințele de pregătire la stadionul Dan Păltinișanu, unde gazonul este mai bun decât cel de la arena din Ronaț.

„La Snagov există o bază care ne permite să ne focusăm pe ceea ce ne-am propus. Vom avea un lot de 25 de jucători și, într-adevăr, prioritar va fi ultimul act din Cupa României, însă noi avem o revanșă de luat. Anul trecut, am jucat finala mică tot împotriva celor de la Dinamo și nu demult i-am întâlnit și în semifinala Cupei și sunt sigur că va fi un meci dificil. În același timp, există jucători care au evoluat 80 de minute și cu Baia Mare, și cu Dinamo, trebuie să mă gândesc la acest aspect. Accidentările și starea fizică, într-un joc precum rugbiul trebuie gestionate foarte bine, atât la antrenamente, cât și după meciuri. Împreună cu preparatorul fizic, cu staff-ul medical, este nevoie să alegem variantele cele mai bune pentru ca în data de 11 echipa să fie la parametri maximi”, spune Valentin Calafeteanu, antrenor SCM USV Timișoara.

Timișoara și Dinamo s-au întâlnit de trei ori în acest sezon, cu 2-1 la „directe” pentru echipa noastră, care s-a impus în meciul de acasă din play-off și în semifinala de Cupă, disputată tot la arena Gheorghe Rășcanu.

 

Comentarii

comentarii