Acasă Sport Echipa de volei masculin a UV Timișoara a câștigat Campionatul Național Universitar...

Echipa de volei masculin a UV Timișoara a câștigat Campionatul Național Universitar 2024

DISTRIBUIȚI

Echipa de volei masculin a Universității de Vest din Timișoara, campioană europeană și campioană națională universitară en-titre, și-a păstrat cu succes titlul național universitar

Echipa de volei masculin a Universității de Vest din Timișoara, campioană europeană și campioană națională universitară en-titre, și-a păstrat cu succes titlul național universitar la volei masculin, după turneul organizat din nou la Timișoara, în acest weekend.

În perioada 25-26 mai 2024 s-a desfășurat în Sala de sport a UVT (str. Oituz) și Sala de sport a Facultății de Fizică și Sport UVT turneul final de la Timișoara al Campionatului Național Universitar de volei masculin, organizat în două grupe, cu echipele a opt universități din țară: Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Academia de Studii Economice din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara.

Podiumul final național 2024 al Campionatului Național Universitar de volei masculin e compus din echipele ce reprezintă UVT, UBB și ASE București, aceasta din urmă fiind fosta vicecampioană și câștigătoarea finalei mici de anul acesta, în fața Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași.

În finala jucată duminică, Universitatea de Vest din Timișoara a învins cu 2-0 la seturi Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca. Scorul final a fost 25-22 pentru timișoreni, care confirmă și în 2024 supremația de anul trecut, atunci când UVT a devenit campioană universitară a României și Europei.

Premierea de duminică a fost făcută de rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ dr.  Marilen Pirtea: „Multe felicitări echipei universitare de volei a UVT, câștigătoare azi în finala Campionatului Național Universitar, într-o partidă jucată cu dăruire în fața reprezentativei Universității Babeș Bolyai. Ne bucurăm pentru această nouă victorie din seria excepționalelor rezultate sportive ale UVT, cu atât mai mult cu cât această victorie vine exact în perioada aniversării celor opt decenii de la înființarea UVT, pe care le-am marcat în această săptămână. Felicitări echipei, antrenorilor și publicului studențesc!”.

Organizarea turneului de la Timișoara a fost posibilă și cu implicarea Federației Sportului Școlar și Universitar din România, a Federației Române de Handbal și a CSU Universitatea de Vest din Timișoara.

 

Comentarii

comentarii