Acasă Actualitate Echipa UVT – campioana! Cupa Europei la fotbal universitar este adusă în...

Echipa UVT – campioana! Cupa Europei la fotbal universitar este adusă în România, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Superbă victorie, extraordinar rezultat, o mare premieră pentru România și pentru Timișoara! Cupa Europei la fotbal universitar este adusă în România, la Timișoara, prin rezultatul obținut în această seară, de miercuri, de echipa Universității de Vest din Timișoara, în finala de la Lodz!!

După un meci echilibrat, după scorul de 0-0 la finalul timpului regulamentar de joc și după reprizele de prelungiri, UVT câștigă la loviturile de departajare cu scorul de 8 la 7.

Felicitări sportivilor și antrenorilor, staff-ului tehnic și întregii comunități, care și-a sprijinit echipa! – este mesajul rectorului Marilen Pirtea.

Echipa de fotbal a Universității de Vest din Timișoara, reprezentând România la Jocurile Europene Universitare ce s-au desfășurat în în Polonia, la Lodz, a jucat miercuri seara, începând cu ora 19 (ora României), finala campionatului, în compania reprezentativei Ucrainei, echipa „State University of Trade and Economics” din Kiev.

După calificările din grupă, Echipa de fotbal a UVT, campioană națională universitară a României în 2022, a obținut victoria în calificările din sferturi de finală, jucând în compania reprezentativei Norvegiei (scor 3-1 în fața „State University of Trade and Economics”), iar apoi a câștigat și semifinala, jucată în compania echipei reprezentative a Croației (scor 3-1, în fața Universității din Split).

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Echipa de fotbal a Universității de Vest din Timișoara a evoluat extraordinar în prima competiție de nivel european la care a participat, ajungând să joace finala, în premieră pentru reprezentativa României. Superbă victorie, extraordinar rezultat, o mare premieră pentru România și pentru Timișoara! Cupa Europei la fotbal universitar este adusă în România, la Timișoara, prin rezultatul obținut, de echipa Universității de Vest din Timișoara, în finala de la Lodz!!”

Seara finalei poate fi urmărită AICI: https://youtu.be/uJMxZRThSjM

 

Comentarii

comentarii