Acasă Actualitate Echipele Apelor Banat, ISU și Jandarmeriei au muncit zi și noapte, iar...

Echipele Apelor Banat, ISU și Jandarmeriei au muncit zi și noapte, iar riscul de inundații de pe râul Bega s-a diminuat

DISTRIBUIȚI

Direcția Apelor Române Banat Timișoara susține că, datorită intervențiilor echipelor, formate din 35 de angajați, care au acționat alături de cele ale ISU și de jandarmi, riscul de inundații de pe râul Bega s-a diminuat!

În acest moment, debitele sunt în scădere, fiind depășite cotele de inundație la stațiile hidrometrice Balinț și Chizătău, aflându-se în continuare sub cod  hidrologic.

Creșteri de debite și niveluri prin propagarea viiturii, cu depășirea cotei de atenție, se înregistrează: pe râul Timiș, la stația hidrometrică Grăniceri și pe râul Bârzava, la stația hidrometrică Partoș 

Pentru consolidarea digului de pe malul stâng al râului Bega din aval de pod (localitatea Răchita), angajații de la Apele Române Banat – formația Făget au pus la dispoziția Comitetului Local pentru Situații de Urgență Dumbrava 3.000 de saci cu nisip. În satul Bodo (comuna Balinț), echipele alături de forțele ISU acționează pentru stabilizarea situației.   

Menționăm faptul că zona Făget-Balinț este inclusă în zonele cu risc hidrologic cu probabilitate de 10% (conform platformei Inundatii.ro, dezvoltată în cadrul proiectului RO-FLOODS de Ministerul Mediului – România și Apele Române, cu sprijinul World Bank Romania). Aceasta înseamnă faptul că 𝐳𝐨𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐩𝐫𝐞𝐝𝐢𝐬𝐩𝐮𝐬𝐞 𝐥𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐨𝐫 𝐩𝐚𝐠𝐮𝐛𝐞 𝐦𝐚𝐫𝐢 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐮𝐧𝐨𝐫 𝐢𝐧𝐮𝐧𝐝𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐦𝐩𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐦𝐢𝐜ă. 

Comentarii

comentarii