Acasă Actualitate Ecologizarea Văii Timișului Șag-Parța-Giroc are loc vineri. Cine vrea să participe?

Ecologizarea Văii Timișului Șag-Parța-Giroc are loc vineri. Cine vrea să participe?

841
DISTRIBUIȚI

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș, în parteneriat cu Primăria Șag, Consiliul Județean Timiș, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș și SC RETIM SA organizează vineri, 5 iunie 2020, între orele 9,00 – 14,00,  o acțiune de ecologizare a Văii Timișului.

Arealul va fi cuprins între localitățile Șag-Parța-Șag-Giroc, pe ambele maluri ale râului.

Acțiunea se va desfășura, respectând măsurile de protecție și prevenție anti-COVID în vigoare. 

Și-au anunțat participarea un număr de peste 70 de voluntari de la Cluburile Interact Timișoara Cetate și Leo Young Spirit, studenți și masteranzi de la facultățile de Geografie și Turism din Timișoara, studenți de la Facultatea de Agricultură a USAMVB, Specializările Biologie și Ingineria Mediului, ghizi de turism, locuitori ai Comunei Șag.

De asemenea, orice persoană dornică să participe la acțiunea de ecologizare se poate înscrie sunând la numărul 0731 818677 sau poate veni direct la locul de întâlnire al voluntarilor, lângă podul de la ieșirea din Șag.

Toți voluntarii  vor avea gratuit la dispoziție saci pentru colectarea selectivă a gunoaielor, mănuși și măști  și, pentru respectarea măsurilor de protecție și de distanțare socială în vigoare, toți participanții  vor colabora în grupuri de maxim 3 persoane.

Cu sprijinul SC RETIM SA, sacii vor fi încărcați direct în camioane, astfel încât zona să rămână curată.

Lunca Timișului – zonă protejată din punct de vedere natural – este arealul pe suprafața căruia se desfășoară proiectul european RORS-39,  Eco Timiș – un nou produs turistic realizat de Asociația pentru Promovarea Turismului Timiș, în colaborare cu parteneri din Republica Serbia.

 În cadrul acestui proiect, de-a lungul râului Timiș a fost dezvoltată o infrastructură de turism ce promovează turismul eco și cicloturismul de-a lungul a mai multe trasee. Au fost montate mese, bănci, umbrare, coșuri de gunoi, indicatoare și panouri informative astfel încât turiștii iubitori de natură, drumeții și plimbări cu bicicleta sau canoele să se poată bucura de aria naturală Lunca Timișului. 

Comentarii

comentarii