Acasă Economic ecoplus International a adus, în 10 ani, investiții de peste 15 milioane...

ecoplus International a adus, în 10 ani, investiții de peste 15 milioane de euro în România

599
DISTRIBUIȚI

Austria Inferioară se poate prezenta acum, mai mult ca oricând, ca o regiune de export activă și competitivă din inima Europei. În acest sens, companiile naționale nu sunt lăsate singure atunci când pătrund pe noi piețe. ecoplus International este Agenția economică a Landului Austria Inferioară, si oferă susținere companiilor în acest sens. O ofertă specială o reprezintă birourile din străinătate, precum cel din orașul Timișoara, deschis în martie 2007 – anul aderării României la UE.

În cadrul unui eveniment de gală organizat la Teatrul Național din Timișoara, acest jubileu a fost sărbătorit – odată cu ziua națională a Austriei – în prezența Ministrului Economiei al Landului Austria Inferioara, Petra Bohuslav, a ambasadorului austriac, Gerhard Reiweger, a consulului onorific al Austriei în Timișoara, Vasile Onofrei, a directorului general ecoplus, Helmut Miernicki precum și a directorului general ecoplus International Romania, Daniel Marcu.

România este, de asemenea, un partener comercial important, situat pe locul 12 între cele mai importante destinații de export din Austria Inferioară pe anul 2016, cu o cifră a exporturilor de aproximativ 454 de milioane de euro. Din anul 2013, România a înregistrat în mod constant o creștere economică de peste trei procente, iar în anul 2016 chiar a fost țara UE cu cea mai mare creștere economică. “Această evoluție dovedește că decizia noastră de a deschide un birou în străinătate în România din anul 2007 a fost corectă. Numeroase companii locale au dezvoltat relații de cooperare de succes cu parteneri români în ultimii zece ani. În fiecare an – și acest lucru pentru ultimii 10 ani – aproximativ 36 de companii noi din Austria Inferioară s-au adresat biroului nostru din Timișoara pentru a fi sprijinite. Sunt convins că Austria Inferioară și România vor continua să extindă și să aprofundeze relațiile comerciale în următorii ani”, declară administratorul districtual Bohuslav, însărcinat cu economia.

Determinante pentru activitatea de succes a biroului din Timișoara sunt, pe de o parte, companiile inovatoare din Austria Inferioară, care doresc să își caute parteneri de afaceri pe piața românească, dar și bineînțeles, pe de altă parte, partenerii și colaboratorii locali.

“Cooperarea excelentă cu autoritățile din Timișoara și angajamentul lui Daniel Marcu, cel care conduce ecoplus International România încă de la înființarea acesteia în anul 2007, au contribuit la derularea multor proiecte de succes ale exportatorilor noștri în România”

Printre realizările ecoplus International Romania in perioada 2007-2017 se numără: peste 360 de companii austriece consiliate, peste 600 de servicii acordate (unele companii solicita mai multe servicii), peste 100 de povesti de succes (investiții directe sau parteneri de afaceri), investiții directe de peste 15 milioane de euro în energii regenerabile, agricultură, tehnologia mediului.

Comentarii

comentarii