Acasă Politica Şedinţă ordinară a Consiliului Local Timişoara

Şedinţă ordinară a Consiliului Local Timişoara

DISTRIBUIȚI

Consiliul Local Timişoara se reuneşte marţi, 26 mai, de la ora 15, pentru şedinţa ordinară a acestei luni, după ce joi a avut loc o şedinţă extraordinară, în care Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României i-a fost conferit Titlul de Cetăţean de Onoare al Timişoarei. Plenul de marţea viitoare, găzduit, ca de obicei, de Sala de Consiliu a Primăriei Timişoara, va avea pe ordinea de zi 42 de puncte. Şedinţa va debuta cu supunerea la vot a unui proiect de hotărâre ce vizează conferirea Titlului de Cetăţean de Onoare al Timişoarei componenţilor echipei Poli Timişoara 1979-1980, cea care în 1980 câştiga Cupa României la fotbal.
Pe ordinea de zi se află şi o nouă rectificare a bugetului Timişoarei, la vot urmând să fie supuse şi două proiecte de hotărâre ce deja au născut controverse şi au făcut subiectul unei dezbateri publice: cel privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale în Municipiul Timişoara pentru anul 2010 şi cel privind modificarea şi completarea prevederilor Regulamentului de funcţionare a sistemului de parcare a autovehiculelor în Municipiul Timişoara.
Nemulţumirile timişorenilor se leagă de taxa de habitat, în valoare de 40 de lei, ce se doreşte a fi introdusă de la 1 ianuarie 2010, dar şi de unele modificări ale regulamentului de parcare. La vot va fi supus şi proiectul de hotărâre privind aprobarea Master Planului (MP) pentru Instalaţii Mari de Ardere (LPC) şi Sistem de Termoficarea(ST) în Municipiul Timişoara, dar şi unul privind contractarea unei finanţări rambursabile interne în valoare de 11,2 milioane euro pentru achiziţionarea în leasing a 30 de autobuze articulate şi a unui autocar.
Consilierii locali vor vota şi completări şi modificări ale Hotărârii de Consiliu Local 371 din 2007 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul Municipiului Timişoara.
Votul consilierilor municipali va hotărî şi dacă va fi realizat un Parc Tehnologic şi de inovare, pe o suprafaţă de aproximativ 93 de hectare.
 

 

Comentarii

comentarii