Acasă Actualitate Educaţia incluzivă şi desegregarea şcolară, prin Asociaţia Femeilor Ţigănci Timişoara

Educaţia incluzivă şi desegregarea şcolară, prin Asociaţia Femeilor Ţigănci Timişoara

DISTRIBUIȚI

Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” Timişoara, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Primăria Municipiului Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş, Direcţia de Asistenţă Socială si Protecţia Copilului Timiş şi Universitatea de Vest Timişoara, va organiza cea de-a IV-a sesiune de formare prevăzută în proiectul susţinut de Roma Education Fund pentru anul şcolar 2008-2009, „Femeile rome împotriva segregării” .
Tema sesiunii de formare este „Educaţia incluzivă şi desegregarea şcolară” şi va avea loc in perioada 27-28 iunie 2009 localitatea Buteni, Judeţul Arad.
“Segregarea este o formă gravă de discriminare si are drept consecinţă accesul inegal al copiilor la o educatie de calitate, încălcarea exercitării in condiţii de egalitate a dreptului la educaţie, precum si a demnităţii umane”, a subliniat Letiţia Mark, preşedintele asociaţiei.
Asociaţia Femeilor Ţigănci şi-a propus configurarea unui model de desegregare educaţionala a copiilor romi prin activităţi multiple, în cadrul cărora Interculturalitatea constituie un pas important în educaţia incluzivă.

Comentarii

comentarii