Acasă Actualitate Educația Deschisă – impactul deschiderii

Educația Deschisă – impactul deschiderii

245
DISTRIBUIȚI

Universitatea Politehnica din Timișoara prin Centrul de ID/IFR și E-Learning va organiza Workshopul ”Educația Deschisă – impactul deschiderii: instituții, resurse, unelte, profesori, subiecte”, aflat la a V-a ediție. Evenimantul va avea loc vineri 9 martie 2018, între orele 9:30- 14:00, în Amfiteatrul K1, etaj 1, al Centrului de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara.

Organizat în cadrul Săptămâna Educației Deschise 2018 (Open Education Week ), workshopul își propune să abordeze exemple practice de educație deschisă, de utilizare a resurselor educaționale deschise (OER) și a cursurilor masive deschise online (MOOCs) în educația de toate tipurile. Vor fi discutate diverse unelte deschise, situații de mobile learning, studii de implementare pentru realitatea augmentată și virtuală în educație, tipuri de cultură deschisă, cercetarea deschisă, blockchain în educație, educația știrilor false,  abordarea tinerelor și femeilor în știință, ce sunt și cum funcționează mobilitățile virtuale.

Săptămâna Educației Deschise (Open Education Week) este un eveniment promovat de Asociația Open Education Consortium, având  ca scop prezentarea oportunităților pe care le oferă educația deschisă, a rezultatelor integrării acesteia în toate formele de educație, fie că e vorba de dezvoltarea de abilități sau cunoștințe la locul de muncă, ca suport al educației universitare sau pre-universitare sau pur și simplu pentru a afla ceva nou, legat de un interes personal al fiecărui individ în parte.

Workshopul se adresează profesorilor universitari, studenților, profesorilor din învățământul pre-universitar, specialiștilor din companiile de training sau din departamentele de resurse umane. Participarea este liberă, prezentările se vor desfășura în Română și Engleză și se va elibera certificat de participare.

Vor fi 13 prezentări de nivel internațional cu studii de caz din România și Uniunea Europeană cât și alte detalii semnificative referitoare la Educația Deschisă.

Ca în fiecare an, workshopul este organizat de Centrul de E-learning (CEL) din Universitatea Politehnica Timișoara, Asociația EDEN și IEEE România și va fi transmis live online.

Lucrările Workshopului vor fi disponibile online, după eveniment, pe platforma educațională online UniCampus  https://unicampus.ro/

Informații https://elearning.upt.ro/educatie/noutati/workshop-open-education-2018/n-32-70-233/d

https://www.openeducationweek.org/events/open-education-impact-of-openness-institutions-resources-tools-teachers-subjects

Comentarii

comentarii