Acasă Actualitate Eforturi pentru suplimentarea fondurilor către spitalele timişene

Eforturi pentru suplimentarea fondurilor către spitalele timişene

DISTRIBUIȚI

Eugen DogariuLa Instituţia Prefectului s-a desfăşurat şedinţa Comisiei de Dialog Social, condusă de subprefectul Eugen Dogariu, în cadrul căreia fost abordată problema societăţii comerciale Stimel, unde a avut loc un protest, cauzat de faptul că salariaţii nu au primit banii pe lunile mai şi iunie, iar pentru aprilie  mai au de încasat 43% din salariu. La discuţii au participat reprezentanţi ai instituţiilor publice deconcentrate (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş, Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială Timiş, Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş), ai sindicaliştilor din societate, ai Cartel Alfa şi ai conducerii societăţii. În cadrul întâlnirii au fost puse în discuţie problemele societăţii, cauzate de lipsa contractelor, care au dus la imposibilitatea achitării la timp a salariilor. Sindicaliştii au cerut plata salariilor, având în vedere că se confruntă cu grave probleme financiare. Totodată, în cazul în care nu se găsesc banii pentru salarii în continuare, s-a cerut trimiterea angajaţilor în şomaj, pentru ca aceştia să aibă o sursă de venit.
Reprezentanţii conducerii societăţii au cerut un termen scurt, având în vedere faptul că au promisiuni de contracte.
În aceeaşi comisie au fost abordate problemele de la Spitalul Victor Babeş, unde se negociază noul contract colectiv de muncă, iar lipsa fondurilor ar putea duce la eliminarea unor sporuri.
S-a ajuns la concluzia că, în perioada următoare, conducerea spitalului va căuta soluţii, în limita fondurilor existente. Sănătatea e, într-adevăr, în impas, în aceste zile.
Unele unităţi spitaliceşti nu mai au bani, iar în Sănătate se simte nevoia unei injecţii financiare destul de… sănătoase.
Problemele au fost abordate şi în cadrul întâlnirii managerilor spitalelor timişene, cu reprezentanţi ai sindicatelor din Sănătate, ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, ai Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, care a avut loc la Spitalul Clinic Judeţean, şi la care a participat subprefectul Eugen Dogariu.  S-a ajuns la concluzia că se vor face, în perioada următoare, eforturi comune pentru suplimentarea fondurilor acordate din bugetul de stat pentru spitalele timişene.

Comentarii

comentarii