Acasă Actualitate Şeful Poliţiei Comunitare cere scuze timişorenilor

Şeful Poliţiei Comunitare cere scuze timişorenilor

DISTRIBUIȚI

Doru_Spataru După incidentul „sprayul şi consilierul”
Doru Spătaru, directorul executiv al Poliţiei Comunitare Timişoara, şi-a cerut scuze public după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, un agent de poliţie comunitară l-a atacat cu spray lacrimogen pe consilierul local Cristian Anton, pentru că acesta a încercat să-şi recupereze din maşină – care era ridicată pentru parcare neregulamentară – tortul pentru ziua fiicei sale. „Îmi asum în integritate declaraţiile pe care le fac şi îmi cer scuze public cetăţenilor Timişoarei pentru evenimentul în ansamblul său”, a declarat Spătaru, explicând că agentul nu a respectat mai multe prevederi ale regulamentului de folosire a sprayului lacrimogen din dotare.
Acesta ar fi trebuit pulverizat doar după o somaţie verbală prealabilă, fiind interzisă folosirea de la o distanţă mai mică de un pentru, pentru a nu pune în pericol sănătatea celui asupra căruia se intervine.
În plus, la îndepărtarea „contravenientului” de obiectivul ce trebuie protejat (în acest caz, chingile care ridicau maşina consilierului), pulverizarea trebuie să înceteze.
Lascu Ciprian, agentul cu prea mult zel, care, vineri, l-a “liniştit” cu spray pe consilierul municipal social-democrat Cristian Anton, nu l-a somat pe acesta, i-a pulverizat în faţă gazul iritant de la doar câteva zeci de centimtetri şi a insistat cu atacul până a fost sigur că a golit tot sprayul pe faţa timişoreanului care dorea să recupereze tortul pentru ziua fetiţei sale.
Acum, agentul se va prezenta la comisia de disciplină, urmând să fie pedepsit pentru încălcarea regulamentului de folosire a echipamentului din dotare.
Mustrare, diminuare a salariului pe o anumită perioadă sau chiar excluderea din Poliţia Comunitară – acestea sunt măsurile ce pot fi luate împotriva lui Ciprian Lascu, agentul care a golit un spray lacrimogen pe faţa unui timişorean care încerca să recupereze din maşină… un tort.

Comentarii

comentarii