Acasă Stiri recomandate Şeful ştirilor TVR Timişoara a uitat de cât timp este interimar

Şeful ştirilor TVR Timişoara a uitat de cât timp este interimar

DISTRIBUIȚI

În 24 august 2006 Cosmin Jitariuc era numit interimar la cârma redacţiei de ştiri a celui mai titrat post de televiziune din Timişoara. Această decizie a fost luată de cei 10 membri ai Consiliului de Administraţie ai Societăţii Române de Televiziune, după ce fostul redactor-şef al postului TVR Timişoara şi-a înaintat demisia. În acelaşi consiliu de administraţie s-a decis ca Jitariuc să ocupe această funcţie până la organizarea unui nou concurs, care nici măcar după cinci ani nu a mai avut loc.

În tot acest timp, la cârma TVR s-au perindat patru preşedinţi, iar la TVR Timişoara au fost schimbaţi doi directori. Singurul care nu a fost afectat de aceste schimbări a fost Cosmin Jitariuc, care asigură chiar şi în acest moment interimatul redacţiei de ştiri, fără a da vreun concurs pentru această funcţie de conducere.

Când doi se bat, al treilea câştigă

În anul 2004 TVR a organizat un concurs pentru ocuparea postului de redactor-şef al redacţiei ştiri din Timişoara. În urma acestui concurs, Raico Cornea a fost declarat admis, locurile doi şi trei fiind ocupate de Ionuţ Groza, prezentator-realizator TVR Timişoara şi Cosmin Jitariuc, realizator al aceleiaşi instituţii. În anul 2006 Raico Cornea demisionează din funcţia pe care o avea. Locul rămas vacant ar fi trebuit să fie ocupat automat de Ionuţ Groza, care, în urmă cu doi ani, demonstrase că este mai bine pregătit profesional decât Cosmin Jitariuc. Cu toate acestea, relaţiile au primat, iar Consiliul de Administraţie de la TVR l-a desemnat pe Jitariuc interimar la şefia ştirilor TVR Timişoara.

„Am cel mai mic salariu de redactor-şef din TVR”

Contactat telefonic, Cosmin Jitariuc, redactorul-şef interimar  al ştirilor TVR Timişoara, spune că nu îi este frică să participe la un concurs pentru postul pe care îl deţine de aproape cinci ani. „ Nu mai ştiu cu exactitate din ce an sunt interimar, parcă din anul 2007. Cert este că sunt din luna septembrie. Cred că acest concurs nu a fost organizat pentru că la conducerea postului TVR Timişoara s-au scimbat persoanele. Nu am nimic împotrivă ca acest post să fie scos la concurs. Acest caz nu este unic, dar dacă tu crezi că este un subiect, eu nu am nici o problemă. Nu pot să îţi spun cum am fost numit interimar. Pur şi simplu a venit o hârtie prin care eu eram numit. Am fost întrebat dacă accept acest post şi am răspuns afirmativ. În privinţa salariului, pot să spun că am cel mai mic salariu de redactor şef din TVR” , spune Cosmin Jitariuc. Cosmin Jitariuc, omul care se plânge că are cel mai mic salariu de redactor-şef din TVR, a încasat în anul 2009 un salariu anual de 61.495 de lei adică aproximativ 50 de milioane de lei vechi lunar. Asta în condiţiile în care salariul minim pe economie în România este de 600 de lei. Cornelia Corescu, şeful ITM Timiş, spune că actualul cod al muncii nu face nici o referire la interimate. „Interimatul pentru o funcţie de conducere la bugetari nu are voie să depăşească 6 luni. Dacă cei de la TVR Timişoara nu sunt bugetari se poate interveni doar în ceea ce priveşte banii. Adică TVR trebuie să spună baza în care a fost mărit salariul redactorului-şef de la ştirile din Timişoara” , spune Cornelia Corescu.

Alexandru Lăzescu: „Voi analiza această problemă”

Preşedintele TVR, Alexandru Lăzescu, a promis că va analiza situaţia şefului interimar al ştirilor TVR Timişoara. „Nu mă pot pronunţa pe loc. Cert este că voi analiza această problemă care este mai veche şi voi vedea ce este de făcut. Vreau mai întâi să văd despre ce este vorba şi apoi voi lua o decizie în acest sens. Nu este exclus să se organizeze şi un concurs pentru ocuparea acestui post”, spune Alexandru Lăzescu. Cosmin Jitariuc a devenit cunoscut publicului larg abia după un an de la preluarea şefiei ştirilor, când într-o transmisiune directă s-a bâlbîit de mama focului şi a făcut deliciul publicului, la emisiune Cronica Cârcotaşilor.

Comentarii

comentarii