Acasă Economic ELBA demonstrează că este capabilă să navigheze prin apele agitate ale perioadei...

ELBA demonstrează că este capabilă să navigheze prin apele agitate ale perioadei de criză

DISTRIBUIȚI

ELBAELBA, cel mai important producător de corpuri de iluminat din ţară, reprezintă una din puţinele firme româneşti care a reuşit să se menţină ca lider pe piaţă având o tradiţie de peste 85 de ani în domeniu. Criza economică actuală nu înseamnă doar panică şi nesiguranţă ci mai ales oportunitatea de a demonstra cât de puternic eşti. Societatea timişoreană ELBA demonstrează că este capabilă să navigheze prin apele agitate ale perioadei de criză economică şi să gestioneze cu succes traversarea acestei perioade dificile pentru orice jucător de pe piaţa românească. Fiecare decizie de business este orientată spre diminuarea efectelor crizei economice şi direcţionarea resurselor firmei spre acele activităţi care pot menţine lichiditatea şi pot propulsarea compania dincolo de pericolele pe care mediul macroeconomic le va aduce. Creşterea vânzărilor, îmbunătăţirea serviciilor către clienţi, racolarea unor oameni competenţi şi păstrarea lor în firmă, ţinerea concurenţei sub observaţie, preocuparea pentru tot ce este nou toate sunt pentru ELBA elemente esenţiale pentru reuşita în afaceri.
Investiţii în inovare
În acest spirit se urmăreşte creşterea flexibilităţii firmei din punct de vedere al activităţilor şi produselor oferite. ELBA se orientează după cerinţele pieţei creând produse noi ce se pretează a fi echipate cu surse economice si LED-URI. „Compania urmăreşte dezvoltarea activităţilor de proiectare, execuţie, modernizare şi service a sistemelor de iluminat, urmărindu-se în mod special utilizarea în proiecte a corpurilor de iluminat cu un consum energetic redus, proiecte care sunt atractive pentru actualii, dar şi viitorii noştri clienţi în contextul actual în care în orice domeniu reducerea costurilor este esenţială. Un sector important pe care ELBA urmăreşte să îl dezvolte este cel al iluminatului arhitectural care a luat o amploare deosebită în ultima perioadă”, ne-a declarat Gheorghe Cocian, directorul general al societăţii.
Lumină pentru oraşele României
O latura importanta a activităţii SC ELBA SA o reprezintă activitatea de realizare de sisteme de iluminat public. Firma are in concesiune iluminatul public in oraşe precum Arad şi Timişoara – zona de nord, unde a implementat in ultima perioadă soluţii de moderne in domeniul iluminatului rutier. Proiectele lumino-tehnice se realizează pentru fiecare tip de drum utilizând programe specializate, respectându-se cerinţele impuse de normele internaţionale din domeniul tehnicii de iluminat. Astfel, au fost modernizate o serie de bulevarde importante precum din Timişoara precum Take lonescu, Gheorghe Lazăr, Calea Aradului, Mircea cel Bătrân. Un număr semnificativ de localităţi din judeţele Timiş, Arad, Hunedoara au realizat modernizarea iluminatului public in urma colaborării cu firma ELBA, care a scos recent pe piaţa un corp de iluminat de puteri de 24W, 36W, 50W, 70W . Prin utilizarea acestui corp de iluminat care înlocuieşte corpurile de iluminat de puteri mari se realizează reduceri de energie de 30-60 de procente, care sunt foarte atractive in contextul actual. Un sector important în activitatea companiei îl reprezintă iluminatul arhitectural, care a luat o amploare deosebită în ultima perioadă, Astfel au fost realizate sisteme de iluminat arhitectural pentru: Palatul Administrativ – Arad, Podul Decebal – Arad, Catedrala Catolică – Arad, Podul Traian – Timişoara. Având in vedere preocupările in domeniu, firma a fost invitată de către Comitetul Naţional Român de Iluminat să participe la „Expoziţia Internaţionala de Echipamente şi Tehnologii pentru Sisteme de Iluminat” care se va desfăşura în perioada 8 – 11 aprilie la Palatul Parlamentului din Bucureşti.
Fotbal sub luminile de la ELBA
Un alt domeniu în care ELBA a reuşit sa se impună pe piaţă o reprezintă realizarea de sisteme de iluminat stadioane. Astfel. recent a fost finalizata instalaţia de nocturnă pentru stadionul UTA Arad, a fost finalizată proba funcţională pentru nocturna stadionului echipei Gaz Metan Mediaş şi se află în fază avansată de execuţie nocturna pentru stadionul echipei Gloria Bistriţa. Având in vedere dezvoltarea Direcţiei Sisteme de iluminat se intenţionează angajarea a 2 ingineri cu pregătire de specialitate. Produsele fabricate de ELBA se comercializează in România prin intermediul reprezentanţei sale comerciale S.C. ELBA-COM S.A. ce dispune de o reţea bine definită de reprezentanţi autorizaţi care se regăsesc în toate marile oraşe din ţară. O bună parte din producţia ELBA se exportă cu succes pe pieţele din Uniunea Europeană (Germania, Italia, Franţa. Olanda. Ungaria. Croaţia).

Comentarii

comentarii