Acasă Sport Elba, în finala Campionatului Naţional de Baschet

Elba, în finala Campionatului Naţional de Baschet

DISTRIBUIȚI

Baschetbaliştii de la Elba Timişoara au câştigat, miercuri seara, partida decisivă cu CS Otopeni şi s-au calificat în finala Campionatului Naţional de Baschet. Timişorenii au învins într-o sală “Constantin Jude” arhiplină, cu  87-69 şi au trecut de Otopeni cu scorul final de 3-2. În marea finală, care începe duminică, la Ploieşti, bănăţenii vor da piept cu cea mai bună formaţie românească din ultimul deceniu – CSU Asesoft Ploieşti.

Pleacă cu şansa a doua în marea finală…

Baschetbaliştii de la Elba pleacă clar cu şansa a doua în finala Campionatului Naţional de Baschet. Bănăţenii au pierdut în ultimii ani, indiferent de teren, confruntările cu ploieştenii.
În plus, în finala care se va juca după sistemul cel mai bun din cinci partide, cei de la Asesoft mai au un avantaj imposibil de neglijat în baschet. În cazul unui meci decisiv, acesta va avea loc la Ploieşti.
Pentru prima oară, Elba joacă o finală de campionat naţional.
Chiar dacă în semifinală timişorenii au cedat destul de clar cele două partide din deplasarea, acasă s-au impus lejer de fiecare dată.
În meciul decisiv, Elba a câştigat toate cele patru sferturi: 21-18, 27-24, 19-18 şi 20-9. Principalii marcatori pentru formaţia antrenată de Dragan Petricevici au fost Pesic (23), Dzambic (15) şi Markovic (14). În cealaltă semifinală, deşi a fost condusă cu 2-0, campioana Asesoft Ploieşti a revenit şi s-a impus cu scorul general de 3-2 în faţa celor de la CSU Sibiu.

Comentarii

comentarii