Acasă Eveniment Eleganţă, frumuseţe şi altruism, la „Balul Florilor de Mai”, al Lions Diamond...

Eleganţă, frumuseţe şi altruism, la „Balul Florilor de Mai”, al Lions Diamond Timişoara

636
DISTRIBUIȚI

Eleganţa, frumuseţea, delicateţea, altruismul şi buna dispoziţie au fost reunite de cele 24 de doamne de la Clubul Lions Diamnond Timişoara, în seara zilei de vineri, 6 mai, la Balul Florilor de Mai. Evenimentul caritabil, organizat la Casa Harmonia din Timişoara, devenit deja tradiţie, aflându-se la cea de-a treia ediţie.

“Cine suntem noi? Suntem 24 de doamne, un mugur, un imbold, creaţia unei femei puternice care ne-a adunat şi ne-a unit în urmă cu doi ani – doamna Gabriela Ciucă. Cine suntem noi ? Suntem acelea care ne-aţi văzut în diferite ipostaze şi la diferite evenimente caritabile", a declarat Narcisa Mederle, preşedintele clubului.

Scopul balului a fost strângerea de fonduri necesare trimiterii unui număr de copii ambliopi şi nevăzători într-o tabără de olărit; realizarea unei operaţii de implant de cristalin pentru un copil diagnosticat în urma screening-ului oftalmologic şi pentru promovarea tinerelor talente – ajutorarea solistilui vocal Ciprian Pop, de la Asociaţia Pro Datina.

Evenimentul a avut dublă semnificaţie: pe de o parte, intenţionează să transmită un mesaj de susţinere copiilor aflaţi în suferinţă, iar pe de alta parte să promoveze tinerii talentaţi. De asemenea, a atras atenţia timişorenilor că, prin implicare, fiecare poate contribui la crearea unei lumi mai bune. Atmosfera a fost întreţinută de către cant-autorul Ducu Bertzi şi Nico, iar prezentatoare a fost actriţa Claudia Eremia de la Teatrul Naţional Timişoara.

Înfiinţat în 2009, sub deviza “We serve“, Clubul Lions Diamond doreşte să dăruiască comunităţii, prin acţiunile pe care le desfăşoară, suport moral şi finaciar. Ca în fiecare an, în 2011, Lions Diamond s-a implicat într-o serie de acţiuni umanitare: trimiterea de ajutoare sinistraţilor din Moldova, participarea la programul naţional de screening oftalmologic, colaborarea, alături de Cluburile Rotary, Lions, “Fundaţia Română a inimii” şi “Societatea Română de Cardiologie” la proiectul “Timişoara, inima mea”; ajutorarea femeilor abuzate de la Centrul Caritas. Totodată, clubul a organizat spectacolul de muzică şi poezie pentru elevii cu deficienţe de vedere de la Liceul Iris, a organizat şi contribuit financiar la expoziţia de fotografie “La Serenissima”, a participat, alături de celelalte Cluburi Lions, la campania naţională de plantare de copaci, iar din decembrie, urmând cutuma, Lions a devenit naş al Clubului Leo Young Spirit.

Comentarii

comentarii