Acasă Actualitate Eleganța atemporală a costumului tradițional din Banat a uimit Spania

Eleganța atemporală a costumului tradițional din Banat a uimit Spania

DISTRIBUIȚI

Eleganță atemporală în Banat –  bogăția costumului tradițional românesc reunită în colecția etnografică Marius Matei a fost prezentată cu prilejul unui prestigios festival în Spania chiar de către Marius Matei.

Pentru prima dată, una dintre cele mai prestigioase colecții etnografice ale României a fost prezentată în Spania.

“Este vorba de “Colecția etnografică Marius Matei” din mâna acestui tânăr etnograf timișorean vom parcurge grădina antropologică ce constituie regiunea de câmpie a Banatului, minunandu-ne de bogăția ornamentală a unora dintre peste 3000 de bucăți, datate de la sfârșitul secolului al XIX-lea până la mijlocul secolului XX, care colectează și documentează cu pasiune și rigoare”, a explicat Francisco Iglesias Escudero.

Activitate subvenționată de Ministerul Culturii – Guvernul Spaniei.

Marius Matei a explicat:

“În cursul zilei de vineri, am avut onoarea de a prezenta regiunea Banatului în cadrul prestigiosului festival etnografic desfășurat în Spania, cel mai amplu eveniment de acest gen din țară.

Dorim să exprimăm sincere mulțumiri gazdelor noastre pentru primirea cordială și ospitalitatea de care am avut parte în timpul participării noastre la acest festival deosebit.

Este o ocazie remarcabilă să împărtășim cultura și tradițiile locale cu publicul internațional și să consolidăm legăturile culturale dintre cele două țări”.

 

Comentarii

comentarii