Acasă Actualitate Elevi din Timișoara – locul doi la un concurs internațional, cu roboți,...

Elevi din Timișoara – locul doi la un concurs internațional, cu roboți, pe Stația Spațială Internațională

800
DISTRIBUIȚI

Elevii de la Colegiul Național Bănățean din Timișoara au ocupat locul doi la concursul Zero Robotics. Finala competiției a avut loc în America, la Boston, unde s-a deplasat și echipa Colegiului Național Bănățean din Timișoara.

Zero Robotics este un concurs de programare pentru elevii de liceu, organizat de Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT) în colaborare cu NASA. Concursul constă în programarea unor sfere, care se află în competiție pe Stația Spațială. Echipele programează roboții de pe Pământ. Pe stația spațială, sferele se află deja în imponderabilitate, se deplasează printr-o cameră confecționată de cei de acolo, pe bază de jeturi de CO2. Echipele participante au făcut coduri care se reparcurg în fiecare secundă.

„Astăzi, vise au fost împlinite. Am realizat un lucru la care visează unii elevi de vârsta noastră. După luni de lucru, codul scris de noi împreună cu coechipierii noștri din America și Italia a fost rulat pe stația internațională, in spațiu. Pe lângă acestea, am reușit să excelăm in această competiție și am ieșit pe locul al 2-lea”, au transmis elevii de la CNB pe facebook.

Comentarii

comentarii