Acasă Actualitate Elevii altor trei școli din Timișoara au învățat de la polițiștii locali...

Elevii altor trei școli din Timișoara au învățat de la polițiștii locali cum să se ferească de bullying și delincvență juvenilă

DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara au continuat activitățile de prevenire în unitățile de învățământ arondate. De această dată, au învățat ce sunt bullyingul și delincvența juvenilă, precum și cum pot fi acestea evitaet, elevii de clasele 0-IV de la Școala Generală nr. 11, de la clasele V-VIII de la Liceul W. Shakespeare și de la Școala Generală nr. 1.

„În ultima săptămână, doi polițiști locali și un reprezentant al Biroului Consultanță și Evidență Juridică au explicat elevilor din Reprezentanții Poliției Locale Timișoara au explicat copiilor care sunt caracteristicile acestui fenomen (bullying, hărțuire – n.r.), tot mai des întâlnit în special la școala, cine poate fi implicat, cum poate fi identificat agresorul, victima și martorii. Copiii au fost sfătuiți să comunice cu părinții, cadrele didactice și cu autoritățile în momentul în care simt că sunt în pericol, pentru a se putea interveni la timp în orice situație neplăcută”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Potrivit tot acestora, micuții au fost foarte încântați de lecțiile deschise cu polițiștii locali și au spus că doresc astfel de întâlniri cât mai des pentru că sfaturile polițiștilor locali îi ajută în viața. „Reamintim că Poliția Locală Timișoara desfășoară periodic astfel de activități de prevenire, pe lângă cele de supraveghere a afluirii și defluirii elevilor de la cursuri, la cele șapte unități de învățământ care funcționează în zece locații din Timișoara”, mai adaugă reprezentanții instituției.

Comentarii

comentarii