Acasă Actualitate Elevii Colegiului „Iulia Hasdeu” Lugoj, la… vânătoare de comori

Elevii Colegiului „Iulia Hasdeu” Lugoj, la… vânătoare de comori

352
DISTRIBUIȚI

Cu prilejul „Săptămânii Altfel”, la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” din Lugoj, s-a desfăşurat proiectul „Experienţe europene”, finanţat prin Agenda Culturală a Consiliului Judeţean Timiş. În cadrul acestui proiect, 50 de elevi, coordonaţi de profesorul Horaţiu Suciu, au participat la concursul „Comorile Lugojului”.

Cinci echipe de elevi, fiecare cu câte un telefon şi un aparat foto, au primit (treptat) cinci indicii, pentru a afla numele unei clădiri sau structuri arhitecturale istorice din Lugoj: Gara, Pasarela, Sinagoga, Turnul Sfântul Nicolae, Universitatea Europeană Drăgan.

După dezlegarea indiciului-ghicitoare, elevii au mers la respectiva clădire/structură arhitecturală, unde au făcut fotografii şi au obţinut următorul indiciu (fie prin telefon, fie la locul faptei). Punctajul s-a acordat astfel: prima echipă care s-a întors cu toate fotografiile de grup din faţa clădirilor sau structurilor arhitecturale a primit 10 puncte, a doua 9 puncte… şi tot aşa. S

-a mai punctat, cu câte 1 punct, fiecare fotografie din faţa unei statui sau plăci comemorative de pe clădirile istorice din municipiul de pe Timiş. La finalul concursului, toţi elevii au fost premiaţi cu diplome, cărţi şi tricouri.

„Prin această activitate, elevii de la Hasdeu au avut posibilitatea să facă cunoştinţă cu trecutul oraşului în care locuiesc, oraş care a fost şi este parte importantă a Europei.

Sloganul competiţiei a fost „Europa suntem noi”, slogan inscripţionat şi pe tricourile purtate de elevi”, ne-a declarat prof. Horaţiu Suciu, menţionând că acţiunea a fost organizată în colaborare cu Muzeul de Istorie, Etnografie şi Artă Lugoj.

Comentarii

comentarii