Acasă Actualitate Elevii Colegiului Național Bănățean beneficiază de proiectul “Școala ta în siguranță”

Elevii Colegiului Național Bănățean beneficiază de proiectul “Școala ta în siguranță”

DISTRIBUIȚI

La Colegiul Național Bănățean Timișoara polițiștii, jandarmii și reprezentanții Agenției Naționale Antidrog, prefecturii s-au întâlnit cu profesorii, elevii și părinții acestora.

 S-au desfășurat activități educative și informative, de prevenire și combatere a: violenței în mediul școlar; consumului de droguri și a altor substanțe interzise; traficului de persoane.

Pe lângă toate acestea, extrem de importantă este creșterea nivelului de conștientizare a minorilor cu privire la implicațiile pe care le are asupra viitorului lor comiterea unor fapte de natură penală. O mare importanță are și sporirea nivelului de informare a minorilor, a părinților acestora și a cadrelor didactice referitor la drepturile și obligațiile ce le revin prin lege. Comunicarea este întotdeauna cheia acțiunilor de prevenire, combatere sau rezolvare a majorității situațiilor.

Le mulțumesc reprezentanților instituțiilor partenere în proiectul de prevenire și combatere a violenței în rândul elevilor, care au fost astăzi alături de Instituția Prefectului Județul Timiș: Inspectoratul Scolar Judetean Timis, Biroul de Siguranță Școlară – IPJ Timis, Biroul Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Timis, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Timis, Agentia Naționala Impotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara – CR Timisoara Anitp, Directia Generala Politia Locala Timisoara, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Glad Voievod” Timișoara, ISU Timiș, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului  Timis și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș.

Comentarii

comentarii