Acasă Actualitate Elevii de la Școala nr. 2 Timișoara au sărbătorit Ziua Pădurilor 2022,...

Elevii de la Școala nr. 2 Timișoara au sărbătorit Ziua Pădurilor 2022, plantând copaci în curte

DISTRIBUIȚI

Elevii clasei I C, de la Școala gimnazială nr. 2 Timișoara, coordonați de prof. înv. primar Jurca Geanina Mariana, au sărbătorit Ziua Internațională a Pădurilor 2022, prin plantarea unor copaci în grădina din curtea școlii.

Înființată de Organizația Națiunilor Unite în 2012 și sărbătorită pentru prima dată în anul următor, 21 martie este Ziua Internațională a Pădurilor. O invitație de a conștientiza rolul pe care îl joacă pădurile pentru protecția biodiversității și pentru bunăstarea umană.

În fiecare an, secretarul Forumului Națiunilor Unite pentru Păduri, în colaborare cu Organizația pentru Alimentație și Agricultură, facilitează organizarea de evenimente în colaborare cu guvernele, organizațiile internaționale, regionale și subregionale pentru a promova conștientizarea importanței pădurilor pentru planeta noastră.

În fiecare an se alege o temă, iar mesajul este că pădurile și educația  merg mână în mână, cu accent pe dezvoltarea durabilă și modul în care productivitatea energetică și forestieră pot fi părți ale aceleiași strategii, deoarece un viitor verde și durabil este singura soluție posibilă pentru problemele cu care se confruntă planeta în fiecare zi.

 

 

Comentarii

comentarii