Acasă Actualitate Elevii din Recaş – jurnalişti on-line, alături de elevi din Italia

Elevii din Recaş – jurnalişti on-line, alături de elevi din Italia

DISTRIBUIȚI

Elevii Liceului Teoretic Recaş din judeţul Timiş, cu sprijinul Punctului de Acces Public la Informaţie din Recaş, sunt implicaţi din luna octombrie în proiecte europene unde învaţă să devină jurnalişti on-line. “Punctul de Acces Public la Informaţie din Recaş a fost creat în cadrul proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere şi este fereastra oraşului spre lumea on-line, străduindu-se permanent să găsească oportunităţi şi să promoveze imaginea sa în ţară şi peste hotare”, a precizat Silvia Harhătă, manager proiect.

Jurnalul de Recaş are 3500 de exemplare

Prin eforturile comune ale celor două instituţii, în luna octombrie 2009, elevii recăşeni au intrat în contact cu parteneri din Ragusa, Italia. Primele contacte on-line au fost foarte încurajatoare, motiv pentru care partenerii italieni au invitat o delegaţie din Recaş, pentru a lua parte la întâlnirea proiectului E.M.Y.O.N.  – Reţea on-line pentru tineret în regiunea Euro-Mediteraneană, sprijinit de Uniunea Europeană – Programul Tineretul în acţiune.
În decembrie 2009, opt elevi din Recaş au participat, alături de tineri din Italia, Malta, Grecia şi Turcia, la un curs susţinut de formatori şi jurnalişti experimentaţi, printre care şi un corespondent CNN, pe teme cum ar fi introducere în jurnalism, media on-line, instrumente de colaborare şi networking pe internet. Rezultatele pot fi accesate la adresa www.emyv.altervista.org .
„Mulţumiri speciale se aduc Primăriei Recaş si Consiliului Local, care au susţinut financiar această deplasare în Italia”, a declarat Valentin Dragu – cadru didactic al Liceului Teoretic Recaş.
Jurnalismul are o tradiţie în Recaş din 2005. Consiliul Local sprijină apariţia Jurnalului de Recaş, cu un tiraj de 3.500 de exemplare şi care este citit şi on-line de către recăşeni stabiliţi peste hotare, în SUA, Australia sau Germania. Ziarul este realizat de către angajaţii Punctului de Acces Public la Informaţie, Silvia Harhătă şi Daniel Todor şi poate fi accesat on-line, la adresa http://papirecas.wordpress.com. Economia bazată pe Cunoaştere este un proiect strategic de pionierat pentru societatea cunoaşterii din România, conceput şi derulat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, printr-un împrumut finanţat de Banca Mondială. Cu un buget de 69,4 mil USD, proiectul se adresează spaţiului rural si mic urban şi se desfăşoară în parteneriat cu primăriile din 255 de comune şi oraşe mici unde nu există acces la informaţie digitală şi nici competenţe de a o folosi şi exploata.

Comentarii

comentarii