Acasă Actualitate Elevii din Timiș și din alte județe – scrisoare deschisă Guvernului României:...

Elevii din Timiș și din alte județe – scrisoare deschisă Guvernului României: ”Nu ne mai ignorați!”

DISTRIBUIȚI

microbuz transport scolar

Elevii din Timiș și din alte județe din țară au trimis scrisoare deschisă Guvernului României, dar și ministerelor educației finanțelor,   privind transportul gratuit al copiilor. Documentul este adresat În prim-ministrului, Nicolae Ciucă, ministrului educației, Sorin Cîmpeanu și al finanțelor, Adrian Câciu.

Elevii solicită asigurarea unor sume de la bugetul de stat pentru transportul gratuit către școli!

Asociația Elevilor din Timiș, Asociația Elevilor din Constanța, Asociația Elevilor din București și Ilfov, Asociația Elevilor din Bacău, Asociația Vâlceană a Elevilor, Asociația Elevilor din Maramureș, organizații independente reprezentative ale elevilor, solicită asigurarea unor sume de la bugetul de stat pentru transportul gratuit al elevilor!

La nivelul bugetului de stat de pe anul 2021, nu au fost prevăzute sumele necesare asigurării transportului gratuit al elevilor, în ciuda faptului că Legea Educației prevedea acest lucru. Astfel, mii de elevi navetiști din țară nu au beneficiat de drepturile lor, Consiliile Județene refuzând să asigure gratuitatea, în lipsa fondurilor de la bugetul de stat.

Lipsa transportului județean gratuit aduce de la sine multiple probleme conexe, elevii ce provin din familii cu dificultăți socio-economice fiind puși în postura de a abandona școala, a absenta de la ore, și de a recurge la mijloace periculoase de a ajunge la școală, precum cursele la ocazie, ce pot atenta la siguranța lor corporală,

„Este momentul ca transportul elevilor să fie luat în seamă de Ministerul Educației! Nu putem să fim martori cum peste 3400 de elevi navetiști doar din județul Timiș sunt ignorați de către autoritățile publice. Transportul elevilor este un prim factor al abandonului școlar iar Asociația Elevilor din Timiș va lupta până când educația va reprezenta cu adevărat un pion important al societății. Trebuie să alegem: stăm încă un uitându-ne cum parcursul școlar a sute de mii de elevi este aruncat la coșul de gunoi  sau alegem să acționăm”, atenționează Natanael Iriciuc, președintele Asociației Elevilor din Timiș.

Comentarii

comentarii