Acasă Actualitate Elevii majori de la Liceul William Shakespeare Timișoara vor putea ieși din...

Elevii majori de la Liceul William Shakespeare Timișoara vor putea ieși din perimetrul liceului în timpul orelor

DISTRIBUIȚI

În urma demersurilor Asociației Elevilor din Timiș, elevii majori de la Liceul Teoretic William Shakespeare din Timișoara vor putea ieși din perimetrul liceului în timpul orelor.

”Mesajul principal pe care vrem să îl transmitem prin acest demers este că drepturile elevilor trebuie respectate, iar faptul că sunt regulamente interne care încalcă un ordin de ministru ar trebui să ne facă să conștientizăm de gravitatea situației!”, susține AET.

”La Liceul Teoretic William Shakespeare din Timișoara, nu există în regulament dreptul elevilor de a părăsi școala în timpul orelor. De două săptămâni avem un angajat un paznic cu program de la 7 -15 și asta ne va permite aplicare acestei măsuri.

Comisia de întocmire și modificare a regulamentului de ordine interioară lucrează la aceste modificări. Ele vor fi votate în consiliul profesoral în următoarele două săptămâni, astfel, că la sfârșitul lunii modificările să poată fi puse în practică”, se arată în răspunsul Liceul Teoretic William Shakespeare din Timișoara, din data de 1 martie 2022.

”Ne bucurăm să vedem rezultatele implicării! În școala ta este respectat acest drept?”, este și mesajul Asociației Elevilor din Timiș.

Potrivit Statutul Elevului, art. 15, lit. k), elevilor le este interzis “să părăsească perimetrul unității de învățământ în timpul programului școlar, cu excepția elevilor majori și a situațiilor prevăzute de regulamentul de organizare și funcționare al unității de învățământ”.
Statutul Elevului aici https://www.edu.ro/……2016_0.pdf

Oare asta ar însemna și dreptul la chiul….?!

Comentarii

comentarii