Acasă Eveniment ELICOPTER PRĂBUŞIT LA TULCEA

ELICOPTER PRĂBUŞIT LA TULCEA

414
DISTRIBUIȚI

Cinci persoane au murit, după ce aparatul a luat foc

Un elicopter s-a prăbuşit, joi după-amiază, în localitatea Ostrov, din judeţul Tulcea. Cinci persoane au murit, după ce aparatul de zbor a luat foc, au declarat surse judiciare, care au precizat că elicopterul, alături de un altul, tranzita România. 

Două elicoptere moldovene survolau România, unul dintre aparate prăbuşindu-se. Cele două elicoptere moldovene, care zburau în echipă, aveau la bord câte cinci persoane, au declarat surse judiciare. Cel de-al doilea aparat a aterizat de urgenţă pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în elicopterul prăbuşit. La faţa locului s-au dus ambulanţe şi echipaje de intervenţie. 
Cele două elicoptere decolaseră, joi, din Chişinău şi se îndreptau spre Turcia, potrivit Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA). Din primele informaţii, pilotul aparatului căzut ar fi ucrainean, iar pasagerii moldoveni, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Elicopterul de tip Kamov K-26, cu două elice suprapuse, care s-a prăbuşit în zona tulceană Ostrov, este unul civil. Prin ordin al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cauza având ca obiect incidentul aviatic petrecut joi, în zona Ostrov a fost înregistrată de Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. "Ancheta este coordonată de o echipă de procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pentru buna desfăşurare a anchetei, Laura Codruţa Kövesi, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, l-a desemnat pe prim-adjunctul său, Marius Iacob, pentru a asigura toate măsurile procedurale necesare cercetării, din punct de vedere criminalistic", se arată în comunicatul Ministerului Public. Potrivit sursei citate, se deplasează la faţa locului echipa operativă formată din procurori, împreună cu specialişti criminalişti conduşi de comisar şef Gabriel Ţâru, directorul Institutului de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 

Comentarii

comentarii