Acasă Sport Elisabeta Lipă – în vizită la Timişoara

Elisabeta Lipă – în vizită la Timişoara

517
DISTRIBUIȚI

Finalele Campionatului Naţional de Canotaj au loc la Timişoara
Preşedintele Federaţiei de canotaj din România, Elisabeta Lipă, a fost prezentă la Timişoara joi, 5 februarie, pentru a se întâlni cu oficialităţile locale, care au pus la cale organizarea unui concurs de canotaj pe canalul Bega. Pe lângă oficialităţile locale au participat la această întâlnire şi antrenorul federal Popescu Dumitru, dar şi antrenorul lotului olimpic de seniori şi, de asemenea, conducătorii cluburilor şi secţiilor de canotaj din Timişoara. După o pauză de un an, în Timişoara vor avea loc mai multe competiţii importante. La Timişoara vor avea loc finalele Campionatului Naţional de Canotaj seniori, dar şi finalele Campionatului Naţional de Canotaj fond.

Cele două finale vor avea loc în 5-6 aprilie şi 11-12 aprilie. În Timişoara canotajul a fost înfiinţat acum 148 de ani de un grup de studenţi. Astfel, oraşul nostru are o tradiţie şi istoric în canotaj, care vin din trecut, atât ca activitate sportivă de performanţă în cadrul cluburilor sportive de seniori şi juniori timişorene, dar şi în calitate de gazdă în desfăşurarea unor competiţii de anvergură pe Canalul Bega, căt şi pentru pregătirea loturilor naţionale şi lotului olimpic al României.

Timişoara are în prezent 4 secţii de canotaj cu sportivi de valoare, la seniori şi juniori, la CS Universitatea, CS Municipal, CS Şcolar Bega şi CS Banatul, astfel că, în anul 2011, canotorii timişoreni au obţinut 5 titluri în competiţiile naţionale.

De asemenea, în Timişoara funcţionează Centrul Naţional de Juniori 2, finanţat de federaţie, pentru 8 sportivi, băieti şi fete, care se pregătesc cu antrenori locali. Municipiul Timisoara a finanţat în ultimii ani cluburile locale menţionate, fiind alocate sume din bugetul local şi în anul 2012 pentru calendarele competiţionale ale secţiilor de canotaj.Totodată, s-a  aprobat finanţarea Asociaţiei Judeţene de Canotaj, pentru creşterea numărului de sportivi din Centrul de juniori.

Comentarii

comentarii