Acasă Economic Elisabeta Moga, de la reparat mașinării la condus oameni

Elisabeta Moga, de la reparat mașinării la condus oameni

DISTRIBUIȚI

Foto: Elisabeta Moga, în fabrica de anvelope Continental din Timișoara

În 2001, când Elisabeta a intrat în fabrica de anvelope din Timișoara, multe dintre cele 9 hale erau goale. Un spațiu imens se desfășura în fața ei. Trecuse un an de la producerea primei anvelope, iar spațiul nu era ocupat de echipamentele care sunt astăzi aici.

Elisabeta a ocupat poziția de inginer electrotehnic atunci când a intrat prima dată în fabrică, în aria mentenanță. Mașinării și echipamente de reparat, verificat și asigurat că funcționează în parametri normali. Proiectele importante urmau să vină.

„Șapte ani am ocupat funcția de inginer electrotehnic. Am asigurat mașinilor pe care le aveam atunci în fabrică, le-am instalat pe cele nou apărute, am făcut upgrade-uri acolo unde a fost necesar și am modificat designul mașinilor, acolo unde a fost cazul. Am crescut de la an la an. Toate zonele care erau goale când am venit eu la Continental s-au umplut, iar activitatea noastră, la mentenanță a crescut și ea“, își amintește Elisabeta.

După 7 ani a fost promovată și a devenit șeful de inginerie al secției Preparare. Nouă ani mai târziu, în 2018, Elisabeta ocupă interimar și funcția de director de inginerie al fabricii, pe lângă coordonarea secției de Extrudare. Drumul prin fabrică îi luminează fața. Explică pasionată cum funcționează procesele din producție, când echipa ei intervine și cum s-a îmbunătățit, de-a lungul timpului, activitatea din fabrică.

„Fabrica s-a dezvoltat mult de când am venit eu. A crescut în complexitate și, când spun asta, mă refer atât la partea de echipamente mai multe, noi, cât și la pregătirea oamenilor. Traininguri de soft skills, precum comunicare, limbi străine, cum să ții o prezentare etc. ajută enorm oamenii să se dezvolte. Această îmbunătățire a proceselor de lucru îi motivează și îi ajută să fie mai implicați în activitatea pe care o desfășoară“, spune Elisabeta.

În prezent, în secția ei, Eliza are în subordine 38 de persoane. Cu ajutorul lor se asigură că nu apar sincope în activitatea din producție. Ea coordonează activitatea a nouă mașinării, cu o lungime cuprinsă între 50 și 65 de metri.

La 44 de ani, Elisabeta caută provocări în carieră, de pe o poziție nouă pe care a atins-o după un drum făcut pas cu pas. „Parcursul meu profesional m-a provocat. Nu sunt momente în care să nu ai ce face. Ești tot timpul în priză, cauții soluții, cauți variante diferite pentru ca lucurile să meargă mai ușor, mai bine, mai eficient, pentru oamenii care lucrează alături de tine. Iar fiecare soluție găsită, fiecare provocare depășită îți aduce un grad mare de satisfacție. Înseamnă că nu ai muncit degeaba“, explică aceasta.

Continental Anvelope Timișoara

În cei 18 ani de activitate la Timișoara, Continental a investit peste 460 milioane de euro în fabrica sa de anvelope și a creat peste 2.500 de locuri de muncă. Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat, până în prezent, 200 de milioane de anvelope clienților din Europa și din întreaga lume. Compania produce în Timișoara o gamă largă de anvelope, cu dimensiuni între 13 și 20 de țoli, în linie cu cerințele pieței, incluzând anvelope UHP (Ultra High Prerformance – de înaltă performanță), anvelope inovatoare pentru automobile electrice, precum și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare (VAN). Dacia și Ford se numără printre principalii colaboratori. Compania a primit, în ultimii doi ani, premii importante de la ambii producători locali de mașini: distincția Q1 de la Ford și Best Supplier Award de la Dacia Automobile.

Comentarii

comentarii