Acasă Actualitate Embargo Fest pune Recașul pe harta evenimentelor artistice. Spectacol de neuitat cu...

Embargo Fest pune Recașul pe harta evenimentelor artistice. Spectacol de neuitat cu Goran Bregovici

DISTRIBUIȚI

Mii de persoane au participat, vineri seara, la concertul susținut de Goran Bregovici în noua locație Embargo Fest, denumită Două Dealuri, din apropiere de Recaș. Aflat la aproximativ 30 de kilometri de Timișoara, Două Dealuri se întinde pe o suprafaţă de peste 30 hectare şi cuprinde mai multe zone cu diferite activităţi. Embargo Fest este doar primul eveniment de pe dealurile Recașului, spațiul fiind pregătit pentru concerte, festivaluri și evenimente pentru 2023, când Timișoara va deține titlul de Capitală Culturală Europeană.

“Deschidem publicului în premieră această locație. Este o locație pitorească, e o zonă de pășune, cu niște dealuri și niște canale. E o zonă pe care o amenajăm și o vom folosi în 2023 pentru evenimente culturale, în contextual în care Timișoara este capitală culturală europeană. Am început să construim parcări, va fi un loc în care vom crea infrastructură pentru evenimente mari. La anul, din mai până în octombrie va deveni o locație permanentă pentru concerte. Acum e amenajat special pentru Embargo Fest, anul viitor va arăta mult mai bine”, a declarat Răzvan Munteanu, unul dintre organizatorii Embargo Fest.

Afacerea este îmbrățișată și de Primăria din Recaș, unde turiștii ajung doar pentru vinurile Cramelor Recaș. 

“Noi nu am avut evenimente mari la Recaș. Am mai avut Zilele orașului și alte evenimente mai locale. Se preconizează să se organizeze foarte multe festivaluri de acest gen, acționarii sunt băieți tineri, foarte hotărâți, au idei, se pare că o să le și iasă. La Recaș vin turiști, dar cu toții se duc la crame, vin pentru vin. Avem zilnic grupuri care urcă la crame, atât din țară, cât și din străinătate. Sunt zile în care vin sute de persoane, tot timpul e plin cu autocare și mașini mici. Dar tot de Recaș aparține și Herneacova, unde e acel frumos centru de echitație. Eu sper să devenim o atracție turistică de mare amploare cu festivalurile”, a mai spus Pavel Teodor, primarul Recașului.

Conform primarului Pavel Teodor, la Două Dealuri există un proiect de investiție pentru un parc de distracție unic. 

“Unul dintre organizatori este un investitor de la Recaș, a achiziționat teren de pe persoane private, a mai concesionat de la noi, de la primărie, face un parc de distracție. În viitor, după cum arată proiectul, o să fie ceva de o anvergură foarte mare. Ei se ocupă de ani de zile de organizare de festivaluri, au mai avut un festival în zonă, la Herneacova. Noi îi susținem cu ce putem. Este locație foarte frumoasă, dar vă spun că proiectul de viitor arăta excepțional”, a spus Pavel Teodor, primarul Recașului.

Aseară, pe lângă Goran Bregovic și Wedding and Funeral Band, au mai concertat pe scena mare Publika și Blazzaj. Astăzi vor cânta, printre alții, The Bandits, Drvo Truo și Spitalul de Urgenţă, iar duminică sunt Dragoș Moldovan, Ţapinarii și RUA.

Una din cele patru scene va fi dedicată genului Drum & Bass, pe care mixează DJ-i din țară și din străinătate.

Comentarii

comentarii