Acasă Economic Emil Mateescu, fostul președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara,...

Emil Mateescu, fostul președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara, a plecat dintre noi

1275
DISTRIBUIȚI

O veste tristă în această frumoasă zi de primăvară. Emil Mateescu, fostul președinte al Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Timișoara, a plecat dintre noi. A fost unul dintre cei mai longevivi președinți ai CCIAT, fost prefect și subprefect al județului Timiș.

Născut la 28 mai 1943 în județul Satu-Mare, Emil Mateescu a absolvit Facultatea de Textile din cadrul Universităţii Iași.
A fost repartizat la Timișoara ca inginer, apoi director comercial, la Industria Lânii – ILSA. Imediat după evenimentele din decembrie 1989, a fost numit Subprefect al Județului Timiș, între anii 1990-1991, perioadă în care a sprijinit înființarea Camerei de Comerț și Industrie Timișoara și a cunoscut îndeaproape activitatea acesteia.
În toamna anului 1991, a devenit Secretar General al CCIAT, iar, un an mai târziu, Președinte, funcție pe care a deținut-o timp de 14 ani, fiind astfel unul din președinții de Camere de Comerț din România cu cel mai îndelungat mandat.
Din 2006 și până în 2019 a fost consilier al președintelui CCIAT Georgică Cornu.
Cei 30 de ani de activitate la Camera de Comerț au însemnat mii de întâlniri oficiale și de afaceri, misiuni economice, conferințe, târguri și expoziții – dar și realizări de excepție, multe dintre acestea – premiere locale și chiar naționale.

”Avea o generozitate, o bunătate, o blândețe sufletească, un respect față de semeni cum rar mai vedem astăzi. Într-o lume dură, rece, unii considerau această bunătate drept o slăbiciune, când de fapt era o mare calitate. Găsea mereu mijloace să aplaneze conflictele, găsea soluții pentru a pune la aceeași masă oameni cu orgolii și aparent incompatibili. Era conștiincios, metodic, exact ca un ceas elvețian, nu trata nici o temă cu superficialitate. Acum vreo trei săptămâni m-a sunat într-o seară, nu se simțea deloc bine, voia să mai vorbească cu mine. Am avut privilegiul să îl cunosc și să lucrez cu Președintele Mateescu. Somn ușor, domnule Președinte! Veșnică recunoștință! O să îmi fie tare dor de dvs!”, spune Lucian Tărăbîc, unul dintre foștii colaboratori ai președintelui.

Comentarii

comentarii