Acasă Actualitate Emilia Milutinovici, DGASPC Timiş: „La sfârşitul lui februarie 2015, vom avea 300...

Emilia Milutinovici, DGASPC Timiş: „La sfârşitul lui februarie 2015, vom avea 300 de persoane vulnerabile ajutate”

450
DISTRIBUIȚI

vineri la cjt Picture 009Vineri, 12 iulie, la Consiliul Judeţean Timiş, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş a organizat conferinţa de lansare a proiectului „Integrat, Activ, Independent! Facilitarea integrării pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile din judeţul Timiş”.

„La finalul acestui amplu proiect, respectiv la sfârşitul lunii februarie 2015, vom avea aproape 300 de persoane vulnerabile care au beneficiat de serviciile oferite de noi şi de partenerii noştri. Astfel, suntem convinşi că prin intermediul lui, vom îndeplini unul din obiectivele de bază ale strategiei sociale a judeţului Timiş, respectiv vom încuraja grupurile vulnerabile să devină factori activi pe piaţa muncii, sprijinindu-i pe beneficiarii noştri, totodată, în ceea ce priveşte menţinerea acelor locuri de muncă”, a spus Emilia Milutinovici, directorul DGASPC Timiş.

Acest proiect deschide calea unor noi colaborări şi parteneriate, dat fiind că sectorul social este unul foarte amplu şi ramificat, o reţea complexă în care rolul fiecăruia este extrem de important. Un prim parteneriat deja semnat este cel cu Cantina de Ajutor Social Timişoara. O parte dintre cazurile sociale aflate în evidenţa acestei instituţii vor deveni beneficiari ai proiectului. Scopul este facilitarea accesului la formare şi integrarea-reintegrarea persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii (în special a celor provenite din comunităţi rurale sau izolate), pentru a fi evitată excluziunea socială, marginalizarea şi discriminarea acestor persoane. E vorba de romi, membrii familiilor cu peste doi copii şi ai celor monoparentale şi a persoanelor cu dizabilităţi.

Proiectul este implementat împreună cu Asociaţia Colfasa, Institutul de Cercetare pentru Dezvoltare Socială şi Inovare şi Siveco România.

Preşedintele CJT, Titu Bojin, prezent la conferinţă, a apreciat implicarea DGASPC Timiş şi a partenerilor săi în derularea unor astfel de proiecte care oferă şansa la muncă a persoanelor defavorizate şi şi-a arătat susţinerea pentru acest proiect, ca şi pentru alte proiecte sociale.

Comentarii

comentarii