Acasă Economic Enel Distribuţie Banat a achiziţionat peste 1.200 transformatoare de putere

Enel Distribuţie Banat a achiziţionat peste 1.200 transformatoare de putere

516
DISTRIBUIȚI

Distribuitorul de energie electrică Enel Distribuţie Banat a achiziţionat 1.233 transformatoare de putere, cu circa 22 milioane lei, de la Industrie Transformatori Newston SRL şi Telecomponenţi România SRL, contracte atribuite în urma unor negocieri, potrivit unui anunţ de pe e-licitaţie.ro.
Transformatoarele de putere urmează să fie distribuite în Bucureşti, Deva, Timişoara, Tulcea, Slobozia, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu şi judeţul Ilfov.
Directorul general executiv al Grupului italian Enel, Fulvio Conti, a anunţat în luna iunie, la Bucureşti, că Enel va investi 300 milioane euro, în România, în 2009 şi 2010, în infrastructura de distribuţie a energiei electrice. Potrivit acestuia, Enel intenţionează să păstreze acest nivel de investiţii, pentru următorii cinci ani, în România, de 150 milioane euro anual.
Enel este cea mai mare companie energetică din Italia şi cea de-a doua companie de utilităţi din Europa, fiind listată din 1999 la bursa din Milano. Enel este cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice din România, după preluarea pachetului majoritar la cele trei companii de distribuţie şi furnizare de energie din regiunile Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud.

Comentarii

comentarii